Només sis positius després del concert de Love of Lesbian a Barcelona amb 5.000 persones

Després d'aquesta primera prova massiva, sense distància de seguretat, el promotors d'espectacles es mostren esperançats

Concert de Love of Lesbian
Concert de Love of Lesbian

El primer concert de la nova normalitat, que va reunir 5.000 persones al Palau Sant Jordi de Barcelona el passat mes de març, no va ser focus de transmissió de Covid-19. Així ho han explicat aquest dimarts en roda de premsa els investigadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, Boris Revollo i Josep Maria Llibre; la consellera de Cultura en funcions, Àngels Ponsa; el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el cap del Servei de Malalties Infeccioses de Ca Ruti, Bonaventura Clotet.

El concert del grup Love of Lesbian va ser la primera prova pilot massiva i sense distància de seguretat amb prop de 5.000 assistents durant la pandèmia de coronavirus i és motiu d'esperança per a promotores, artistes i públic, que veuen més factible l'organització de grans esdeveniments aquest estiu.

"És una activitat segura", ha resumit Llibre, que ha explicat que en els 14 dies posteriors al concert van detectar sis casos positius, és a dir, una incidència acumulada (IA14) de 131 per cada 100.000 habitants en comparació amb els 260 casos per 100.000 habitants que registrava Barcelona durant la realització del concert. I quatre d'aquests positius no es contagiaren al concert, han afegit durant la roda de premsa.

Per aquest motiu, els organitzadors de Festivals per la Cultura Segura han qualificat d'"èxit" la iniciativa i han afirmat que "comença a haver-hi llum al final del túnel", segons ha explicat el director del Festival Cruïlla, Jordi Herreruela.

També et pot interessar

stats