Geldo s’estrena aquest dissabte com a capital cultural valenciana

La població de l’Alt Palància ha comptat amb una fira del llibre i una ruta d’art urbà, entre altres activitats per a tots els públics

La I fira del llibre de Geldo, el tir d'eixida al programa de la Capital Cultural Valenciana 2023
La I fira del llibre de Geldo, el tir d'eixida al programa de la Capital Cultural Valenciana 2023 / @Raquel_Tamarit

Geldo (Alt Palància) ha començat aquest dissabte les celebracions previstes com a capital cultural valenciana 2023 amb la inauguració de la I Fira del Llibre de Geldo i una ruta d’art urbà. La fira del llibre ha comptat amb tallers d’il·lustració infantil i de creació de còmics, xarrades, contacontes i presentacions de llibres. A més, hi ha hagut animació per a la xicalla i s'han lliurarat els premis d’un certamen de contes per a joves escriptors i d’un altre de cal·ligrafia.

Aquest dijous, l’escriptor geldí Miguel Alayrach, la contacontes Mari Carmen Castillo i l'alcalde de la localitat, David Quiles, van desvelar alguns dels aspectes més destacats d’aquesta fira en el programa El rall de la ràdio d’À Punt.

D’altra banda, la ruta d’art urbà ha recorregut diversos dels murals de grans dimensions i grafits que han cobert els murs de la població durant les set edicions del festival local ImaginArte que han convertit Geldo en un museu a l’aire lliure.

La consellera de Cultura, Raquel Tamarit, ha visitat aquesta localitat de poc més de 600 habitants, en la seua posada de llarg d’un any ple d’activitats que pretén vertebrar la vida cultural de la comarca. Geldo, de la mà de Guardamar del Segura, prenen enguany el relleu d'Alzira (Ribera Alta) i Aielo de Malferit (Vall d'Albaida), que van comptar amb la distinció de capitals culturals valencianes per la Generalitat el 2022.

També et pot interessar

stats