Els cinc pobles que busquen habitants

Alpont, Castellnou, Caudiel, Geldo i Pina busquen reactivar-se amb nous habitants i negocis

Imatge d'arxiu d'Alpuente, a la comarca dels Serrans
Imatge d'arxiu d'Alpont, a la comarca dels Serrans

La plataforma Holapueblo ha iniciat la recerca de nous habitants i negocis per a reactivar cinc pobles amb baixa densitat de població de la Comunitat Valenciana: Alpont, als Serrans, i Castellnou, Caudiel, Geldo i Pina, a l'Alt Palància.

La plataforma de lluita contra la despoblació del grup Xarxa Elèctrica, IKEA i AlmaNatura ajuda persones amb idees d'emprenedoria i desitjos de viure en el medi rural i les connecta amb pobles amb baixa densitat de població i que treballen de manera activa per a atraure nous veïns.

Pina s'incorpora per primera vegada al programa i els altres quatre pobles ja van participar en l'edició anterior, segons ha informat l'entitat, que ha agregat que els cinc es caracteritzen per reunir unes condicions mínimes per a acollir nova població: oferta d'habitatge, serveis públics pròxims com col·legi i centre de salut, i connexió a internet, entre altres.

Les persones interessades a viure i emprendre en un d'aquests pobles reben assessorament sobre la seua idea de negoci i sobre la localitat que millor encaixa amb el seu projecte vital i emprenedor i són acompanyats durant el procés de canvi de vida.

Com a novetat en aquesta edició, Holapueblo ofereix també suport a persones que desitgen viure en el rural però treballar per compte d'altre. Per a això, facilitarà la contractació de persones desocupades en petites empreses dels municipis participants que tenen llocs vacants i les acompanyarà mitjançant un itinerari personalitzat d'inserció laboral.

També et pot interessar

stats