L'art urbà pren els carrers de Geldo

La quarta edició del festival Imaginarte convida a una ruta per 23 murals instal·lats en façanes i mitgeres del municipi

Recreació del mural 'La unió fa la força' a Geldo / À Punt NTC

Geldo, a l'Alt Palància, està immers en el seu festival d'art urbà, ImaginArte, que enguany celebra la quarta edició. Durant una setmana aquest xicotet municipi reuneix huit artistes del panorama nacional i internacional al voltant de la pintura mural que ompli façanes i mitgeres.

Un museu a l'aire lliure amb un total de 23 pintures a gran escala que ha revolucionat per complet la vida i la fisonomia de la localitat.

La ruta de les obres que integren la col·lecció es pot fer a través d'un codi QR. Entre les parades, destaca un gran llenç que representa un dels elements més característics de la localitat, el caragol. El conegut grafiter Franz Campoy és qui li ha donat color i forma. 

Un altre dels punts de visita obligada és la recreació del famós mural feminista La unió fa la força —l'original va ser destruït, a Madrid— que l'Ajuntament de Geldo va encomanar al col·lectiu artístic Unlogic Crew i que reuneix els rostres de quinze dones referents en la història. Entre d'altres, l'oncòloga valenciana Anna Lluch, la sufragista espanyola Clara Campoamor i la pintora mexicana Frida Kahlo.

També et pot interessar

stats