La falla Exposició fitxa Banyuls i Ruiz per al monument del 2025

La comissió del Pla del Real de València anuncia els artistes hores després que el creador dels dos últims monuments, David Sánchez Llongo, se’n vaja a Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal

El president d'Exposició - Micer Mascó, al centre, amb els artistes Banyuls & Ruiz, que plantaran el monument de 2025
El president d'Exposició, en el centre, amb els artistes Banyuls & Ruiz, que plantaran el monument del 2025 / Facebook Falla Exposició

Quan pràcticament encara estan recollint-se les cendres de les falles d’enguany, les comissions ja pensen en el pròxim exercici amb els contractes dels monuments del 2025. De fet, la falla Exposició ja ha anunciat que Banyuls & Ruiz seran els artistes del seu pròxim monument. L’encàrrec suposarà el debut dels artistes en la Secció Especial.

La comissió, en la seua “aposta per la falla”, mantindrà el mateix pressupost que enguany per al monument: 182.000 euros. Serà "el segon pressupost més alt de la categoria", amb la finalitat d'oferir als artistes "recursos per a crear i, de la mateixa manera, continuar fent d'Exposició una plaça competitiva".

Hereus de la tradició de Monterrubio

La comissió feia l’anunci a través de les xarxes socials: "Salva Banyuls, Néstor Ruiz i el seu equip tenen tot el suport, confiança i afecte d'una comissió que espera amb il·lusió els seus nous artistes. Quines ganes et tenim, 2025", avançava la comissió del sector Pla del Real i Benimaclet.

Els artistes plantaran per a la falla Misser Mascó - Arévalo Baca després de dos triomfs consecutius en la secció de plata, Primera A. El taller, hereu de la tradició de l’històric Julio Monterrubio, “ofereix qualitat, experiència en el treball i dissenys avantguardistes”, com detalla la comissió.

Casualment, l’anunci arribava poc després del de Convent de Jerusalem. Aquesta falla, a causa de la retirada de l’artista Pere Baenas, creador del monument que enguany els ha donat el sisé premi d’Especial, ha fitxat l'artista David Sánchez Llongo, qui precisament en els últims anys havia plantat en Exposició, on va aconseguir el primer premi el 2023 i el segon enguany.

També et pot interessar

stats