Les millors imatges de la nit de la Cremà a València

Ens acostem als últims actes de les Falles del 2024 a través d'aquestes galeries fotogràfiques de la Cavalcada del Foc, la cremà de la falla infantil i la falla gran de la plaça de l'Ajuntament de València

Els coloms de la falla municipal envoltats en flames en la Nit de la Cremà
Els coloms de la falla municipal envoltats en flames en la nit de la Cremà / Biel Aliño (Efe)

La Cavalcada del Foc

El dia de Sant Josep, les bèsties, criatures, dimonis, flames i originals personatges de fantasia recorren el carrer de la Pau fins a la plaça de la Porta de la Mar en el que es coneix com la Cavalcada del Foc. L’espectacle de llum, foc i pólvora, que any rere any sorprén persones grans i menudes, s’allarga fins a les 20 hores, moment en què comença la Cremà de les falles infantils.

La Cremà de la falla infantil municipal

El ritual del foc ha reduït a cendres les més de 380 falles infantils de València. L’última a fer-ho ha sigut la municipal "Llegir en verd", a la plaça de l’Ajuntament de València. Dissenyada pels artistes Marina Puche i Ceballos i Sanabria, parla de com, a través de la imaginació i la lectura, es pot descobrir una València verda i sostenible, amb motiu del reconeixement enguany del Cap i Casal com a capital verda europea. 

Les flames s’han barrejat amb les llàgrimes i la respiració entretallada de la fallera major infantil, Marina García, i la seua cort d'honor. Han estat acompanyades pel president de la Generalitat, Carlos Mazón; la ministra de Ciència, Diana Morant; l'alcaldessa, María José Catalá, i la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé. 

La cremà de la falla municipal

Punt final a les Falles 2024 de València amb la cremà de la falla municipal. A les 23:00 hores ha començat l'espectacle pirotècnic que ha iniciat l’encesa de la falla municipal, en plena plaça de l'Ajuntament, amb els dos enormes coloms —de 21 metres d'alt— que es disputaven una branca d'olivera, per a representar la gran contradicció entre la guerra i la pau.

Després de l'orde donada per la fallera major, Maria Estela Arlandis —flanquejada pel president de la Generalitat, Carlos Mazón; la ministra de Ciència, Diana Morant; i l'alcaldessa, María José Catalá, i de la cort d'honor—, la falla municipal ha començat a cremar en una plaça abarrotada de gent.

Reviu la retransmissió de la Cremà en À Punt

També et pot interessar

stats