Esclat de color a Alacant: les fogueres grans esperen el veredicte del jurat

La valoració dels monuments es farà al llarg del matí. De vesprada, abans d'iniciar-se l'Ofrena, es coneixerà quin és el monument guanyador

Foguera del Baver-Els Antigons, el monument de la qual milita en Especial
Foguera del Baver-Els Antigons, el monument de la qual milita en Especial / À Punt NTC

Els visitants més impacients ja es concentren al voltant de les fogueres, sobretot de les d’Especial, per a fer les quinieles de la guanyadora. Nou comissions es disputen enguany el guardó més codiciat, que es farà públic esta vesprada, el de la millor foguera del 2024. Alacant ja està plenament immersa en la festa, amb els carrers ja estan convertits en formiguers coincidint, a més, amb l’inici del cap de setmana. De vesprada, un reguer de comissionats recorrerà els carrers del centre en la primera jornada d’Ofrena.

Les 89 fogueres grans ja llueixen a cada racó de la ciutat després d’una nit de comissionats entregats per a rematar detalls i deixar un muntatge perfecte. Des de les nou del matí, el jurat visita els monuments: els més clàssics, però també els innovadors, les portades de les barraques i els carrers adornats. A les cinc es desvelarà el veredicte de tots estos elements de la festa.

Els nervis són especialment evidents en les nou comissions que militen en la secció Especial. Diputació-Renfe, vencedora l’any passat, pretén tornar a coronar-se com a campiona amb el monument que els ha fet David Sánchez Longo sota el lema “Sàvia. La veu dels arbres”.

La foguera de Florida-Portatge minuts abans de que passara el jurat a valorar el monument
La foguera de Florida-Portatge minuts abans de que passara el jurat a valorar el monument / À Punt NTC

Una altra de les comissions que espera amb impaciència el veredicte del jurat, sobretot després de la polèmica decisió de l’any passat, que va deixar el seu monument amb el guardó d’argent, és la de Florida-Portatge. La comissió ha tornat a confiar el monument a Pere Baenas, que els ha dissenyat una foguera sota el lema “Geometria vital”.

A més d’estes dos comissions, El Baver-Els Antígons, que ha guanyat el primer premi dels monuments infantils, Carolines Altes, Florida-Plaça de la Vinya, la Ceràmica, Polígon de Sant Blai, Sagrada Família i Sèneca-Autobusos completen la categoria d’Especial.

A pesar que esta és la categoria més disputada, la il·lusió no és menor en les altres huitanta fogueres que militen en les altres set categories.

Autobús gratuït

Cal recordar que l’Ajuntament d’Alacant també ha implantat enguany el servei gratuït d'autobús per a visitar les fogueres d’Especial i l'oficial. Esta línia, que fa el servei debades per als usuaris, estarà en funcionament fins al dilluns. El recorregut està dissenyat per a passar cada quinze minuts el més a prop possible de totes les fogueres que planten en categoria especial, entre les 8:00 hores i les 22:30 hores. 

La meitat de les comissions fan l'Ofrena

Més enllà dels guardons, la ciutat també viu este divendres un dels actes més solemnes i que més curiosos atrau al llarg del recorregut. La primera jornada d’Ofrena començarà a les 18:30 hores de la vesprada amb les primeres 46 comissions desfilant fins a la Cocatedral de Sant Nicolau.

L’acte que es podrà seguir en directe per la televisió d’À Punt. Tancarà l’Ofrena, quasi de matinada, la bellesa del foc infantil, Martina Lloret i les seues dames. El tapís de flors acabarà de confeccionar-se demà, quan faran l’Ofrena la resta de comissions censades. 

També et pot interessar

stats