El jurat de les Fogueres d’Especial desestima el recurs de Florida-Portatge

La foguera va presentar l’al·legació després de la victòria de Diputació-Renfe i el canvi del vot de qualitat del president

Foguera de Diputació-Renfe, guanyadora del primer premi de Secció Especial
Foguera de Diputació-Renfe, guanyadora del primer premi de secció Especial / Jaume R. Lloret

El jurat de les Fogueres d'Especial del concurs oficial de 2023 ha acordat aquest dissabte, per set vots contra un, desestimar les al·legacions presentades per la comissió de Florida-Portatge en l'elecció del primer premi a favor de Diputació-Renfe.

Fonts de l’Ajuntament han declarat a À Punt que canviaran el reglament per a evitar aquesta mena de situacions en el futur. Asseguren que mantindran la tria del jurat per part de cada foguera, però estudiaran si és possible que una persona externa a les fogueres també forme part del jurat perquè en cas de produir-se una situació similar decidisca.

L'acta del jurat reunit aquest dissabte amb caràcter excepcional suggereix "que les circumstàncies no previstes es tinguen en compte en futures edicions del concurs per a evitar aquest tipus de controvèrsies pel bé de la festa".

Origen de la polèmica

Les discrepàncies van sorgir dimecres passat quan, en la segona votació realitzada per a decidir la foguera guanyadora de la secció d’Especial de les Fogueres, Diputació-Renfe i Florida-Portatge tornaren a empatar amb 88 vots cadascuna.

A continuació es va proposar que decidira el vot de qualitat del president, però diversos vocals van al·legar la seua disconformitat perquè veien un conflicte d'interessos davant el fet que el president havia sigut designat per una de les dues fogueres en disputa, concretament la de Florida-Portatge.

En aquest punt i després de descartar-se atorgar el premi compartit per estar expressament prohibit en les bases del concurs oficial, es va determinar que el president delegara el vot de qualitat en el vocal de més edat que no haguera sigut proposat per cap de les dues fogueres en conflicte, qui va decidir a favor de Diputació-Renfe.

Aquest sistema va ser objecte d'al·legacions de Florida-Portatge, que han sigut resoltes aquest dissabte per la sessió extraordinària del jurat, compost per nou membres a més del president i on hui han faltat dues vocals per motius justificats. 

També et pot interessar

stats