El misteriós vot de qualitat que ha atorgat el premi a la millor foguera d'enguany

El vídeo del veredicte mostra que el president del jurat afirma no haver decidit quina comissió guanyava entre les dues empatades

Anunci dels guardons de la Categoria Especial de Fogueres 2023 / Facebook: Federació de les Fogueres de Sant Joan

Misteriós vot de qualitat en el veredicte de la millor foguera d'enguany a Alacant. El vídeo de la Federació de Fogueres, que ha retransmés l'acte en directe a través de Facebook, mostra com Pascual Domínguez, president del jurat de la Categoria Especial de les Fogueres del 2023, denuncia que li han impedit pronunciar el vot de qualitat per a desfer l’empat entre Diputació-Renfe i Florida-Portatge. Domínguez parla de "colp d'estat".

Les crítiques se senten just després que l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, telefone al president de la comissió Diputació-Renfe per anunciar-li que eren guanyadors gràcies al vot de qualitat del president del jurat, perquè hi havia hagut un empat amb Florida-Portatge, que guanyaren l’any passat i esperaven revalidar el premi amb el mateix artista, Pere Baenas. 

“El vot de qualitat del president no he sigut jo. M’han fet un colp d’estat”, ha manifestat Domínguez en veu alta davant de tota la sala. Una crítica a què Barcala li ha respost: “Vegem, no crec que siga ni tan sols convenient”. L’alcalde ha prosseguit explicant que el jurat té “una tasca molt complexa”, que “el jurat en conjunt és una unitat, no són individualitats” i que “no hi cap absolutament cap retret a ningú”. “Només pot haver-hi un guanyador, aquestes són les regles del joc”, ha afegit. Barcala ha acabat el discurs donant l'enhorabona a totes les comissions de totes les categories, independentment del lloc en què hagen quedat, “perquè la faena i la il·lusió són les mateixes”, i a tots els membres del jurat, que mai tenen una tasca “senzilla”.

Aquest moment ha quedat enregistrat en un vídeo que es pot veure en el seu perfil en la xarxa social.

En declaracions a À Punt, la regidora de Festes d'Alacant, Cristina Cutanda, ha explicat que la primera votació ha quedat en empat. Llavors n'han fet una segona entre les dues fogueres amb el mateix nombre de vots, que també ha acabat en empat. En aquest moment ha sigut quan el president ha emés el vot de qualitat. Per la seua banda, la Federació de Fogueres no ha volgut manifestar-se al respecte.

També et pot interessar

stats