"Enguany sí": Més de 300 activitats per a tots els públics en la Gran Fira de Juliol
La programació inclou la Batalla de Flors i la Nit de la Punxà que tornen després de dos anys
Pirotècnia, cavalcades, concerts i moltes activitats per a tots els públics és el que ha presentat el regidor de Cultura Festiva de València Carlos Galiana per a la Gran Fira que se celebra durant tot el mes de juliol amb el lema "Enguany sí". Aquests són alguns dels actes programats:
Menuda fira per als més menuts
La fira d’enguany inclourà un ampli ventall de possibilitats per gaudir en família. Espectacles de circ o la Menuda Fira al parc de Benicalap s’organitzaran del 8 al 10 de juliol. També es podrà gaudir del Parc Central els dies 15, 16 i 17 i on a més hi haurà actuacions musicals i teatrals entre altres.
Cavalcades
Els personatges més identificatius de la Gran Fira (Quiqueta, Nelet i el rat penat Valentí) seran els protagonistes de la cavalcada inaugural del 2 de juliol. L’últim diumenge de juliol tindrà lloc una cavalcada festiva originària de 1871 al passeig de l'Albereda: la Batalla de les Flors. Hi participaran falleres i altres representants de festes, així com entitats culturals, i disposaran de trenta carrosses i nou cotxes de cavall per a llançar aproximadament un milió i mig de clavells.
Pirotècnia
El dia 2 de juliol es recuperarà la tradicional traca inaugural. El dia 10 tindrà lloc el castell de pals i la mascletà a l’antiga es llançarà el 16 a la plaça de l’Ajuntament. El 23 hi haurà una minimascletà a l’Albereda i, per finalitzar, el dia 29 tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament el tradicional correfoc a càrrec de diferents colles de dimonis.
Nits de folk
La música, el cant i altres manifestacions de la cultura festiva es recuperen després de dos anys de pandèmia. L’habitual sarau de la fira serà l’1 de juliol. L'endemà, participaran 250 muixerangues pels carrers del centre. El dia 10, seran protagonistes les dones, cantores, versadores i músics. Al mateix temps, de l’1 al 10, s’oferiran a la plaça de l’Ajuntament el festival Polirítmia, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura.
La Gran Nit
El 23 de juliol es podrà celebrar en dues ubicacions diferents; a la plaça del Pilar i a la de la Mare de Déu. S'oferiran circs, teatres, música i dansa destinats a un públic familiar i adult. Com a novetat, també hi haurà un espectacle a la plaça del Mercat.
A la plaça de l’Ajuntament hi haurà un espai per a un concert de públic més jove amb les actuacions de Nerea Sanfe DJ, Tito Pontet i El Diluvi.
‘La Ruta del Carme’, la mateixa nit, tindrà com artistes els grups valencians en diferents places de Ciutat Vella. Le Dancing Pepa a la plaça Redona, La Maria a la plaça de la Santa Creu, Vienna a la plaça dels Furs, The Dance Crashers a la plaça del Carme i Funkiwi’s a la de Nàpols i Sicília.
Finalment, els diferents museus públics de la ciutat ampliaran els seus horaris de tancament.
Concerts de Vivers
Enguany el cartell inclourà díhuit propostes, encapçalades per sis artistes internacionals. A més inclourà un alt percentatge d’intèrprets valencians. Cal destacar que a causa de la demanda del públic, Rigoberta Bandini doblarà la seua actuació i assistirà els dies 19 i 20 de juliol.
Correfira
Aiora, Campanar, Russafa-Malilla, Montolivet, Patraix, Sant Marcel·lí, Benimaclet, la Creu Coberta, el Cabanyal-Canyamelar, Orriols, Nou Moles, la Creu del Grau, Benimàmet, Arrancapins, Sant Isidre, la Malva-rosa seran els setze barris que recorrerà enguany la correfira.