El documental ‘Domingo Domingo’ reivindica la figura del llaurador

L’audiovisual, dirigit per Laura García Andreu i produït per Suica Films, posa en relleu la indústria alimentària i les condicions de treball dels agricultors

Fotograma del documental 'Domingo Domingo'
Fotograma del documental valencià 'Domingo Domingo' / Suica Films

Els cines Lys de València han acollit aquest divendres 5 de maig l’estrena de l’audiovisual Domingo Domingo, de Laura García Andreu, un documental que gira al voltant d'un agricultor ben espavilat que somia patentar una nova varietat de cítric amb el qual plantar cara a les multinacionals del sector alimentari i enriquir-se.

Domingo Domingo ha sigut el llargmetratge que ha estrenat l'edició d'enguany del festival DocsValència, que s'allargarà fins al 13 de maig i que omplirà diversos espais de la ciutat dels millors documentals valencians, nacionals i internacionals.

“La taronja és com una icona per als valencians”, expressa Rafa Molés, un dels productors del documental. “Des de Suica Films vam decidir donar suport a aquesta història perquè el dia a dia de les persones que s’hi dediquen i tot el món que l’envolta és molt desconegut per la societat”.

Es tracta del primer llargmetratge de García Andreu, que va presentar en la indústria audiovisual amb Motherhood, un curtmetratge que va recórrer festivals de mig món i que qüestionava l'deal de la maternitat contemporània.

Amb Domingo Domingo, però, buscava un enfocament totalment distint: “El que fem és acompanyar aquest personatge en la trama per a veure si aconsegueix patentar aquesta mandarina i forrar-se”, declara la directora. “Però arran d’aquesta història també contem tot el rerefons de la indústria alimentària”, continua.

García Andreu considera que la societat valenciana situa la taronja com un element identitari, però que realment "tenim molt poc coneixement real de qui hi ha darrere, en quines condicions treballen els llauradors i quants diners reben". "Espere que Domingo Domingo contribuïsca a la reflexió i ajude a canviar alguna cosa perquè la situació dels agricultors millore" conclou.

També et pot interessar

stats