Torna DocsValència amb l’edició més valenciana

Més de trenta films amb segell valencià participen en el festival, que es consolida com tota una referència en el gènere

Torna DocsValència amb l’edició més valenciana / À Punt NTC

El festival DocsValència projectarà el millor cinema documental des d’aquest divendres fins al dissabte 13 de maig. Es consolida com tota una referència en el gènere. Enguany es podrà gaudir de treballs que aborden tota una classe de realitats, des del món de les curses populars fins als conflictes armats. 

A partir de les 19:30 hores s'inaugura la setena edició del festival, del qual À Punt serà mitjà oficial, a més d’impulsar l’espai de formació DocsLab. L'edició d'enguany està plena de continguts interessants i molt variats, que inclouen molts temes diferents, així com un bon grapat de documentals valencians. 

Dos dels títols més destacats de la secció GlobalDocs —la més internacional del festival— són 42.195, un treball que acompanya cinc dones corredores de maratons, amb especial atenció a la marató de València, i Werner Herzog. Radical Dreamer, un documental sobre el mestre del cinema d'autor de pel·lícules com ara Nosferatu, Fitzcarraldo o La Reina del Desierto

Però no són les úniques cintes d'interés del festival. En la secció Panorama, que es fixa en propostes espanyoles, trobem Carpetas azules, en què s'indaga sobre la tortura al País Basc, o La Singla, ens conta la història d’una bailaora de flamenc sorda. El talent valencià s'exhibeix en la secció Mirades, en què competiran cintes com Toda una vida, de la directora de Benicarló, Marta Romero.

Document
Programa DocsValència 2023
Consulta'l

El director del festival, Pau Montagud, remarca que aquesta és l’edició més internacional del festival, amb més de trenta pel·lícules valencianes entre llargmetratges i curtmetratges. Destaca també que la pel·lícula que obri el festival, Domingo Domingo, és valenciana, i que hi ha dos llargmetratges més valencians en la secció de projeccions especials. En total, hi participen deu llargmetratges amb segell valencià, indica Montagut.

Pel que fa als curtmetratges valencians, enguany estrenen una nova secció competitiva: Fragments. Hi competeixen setze curts que es projectaran de manera gratuïta al llarg de la setmana vinent al Centre Octubre de Cultura Contemporània.

DocsLab-À Punt impulsa el sector

DocsLab-À Punt és un espai de formació, indústria i internacionalització, de perfeccionament i de trobada que busca vincular especialistes espanyols i internacionals amb cineastes de la Comunitat Valenciana.

Es divideix en dos laboratoris —Plataforma VLC i Docs in Progress— en què participaran deu projectes en desenvolupament i cinc rough cut, respectivament. En aquests tallers, especialistes dels millors fòrums d'indústria i formació del món, com IDFA i el Sundance Film Institute, compartiran la seua experiència amb els participants.

També et pot interessar

stats