El Diumenge de Resurrecció posa punt final a la Setmana Santa

A la ciutat d'Alacant, als Poblats Marítims de València, a Alcoi o a Alfarrasí celebren els rituals característics en una jornada marcada per l’ambient festiu

Processó de l'Encontre a la ciutat d'Alacant, aquest diumenge de Resurrecció / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 d'abril 2023 - 13:17 Actualitzat: 09 d'abril 2023 - 16:02

Els actes religiosos han tornat aquest matí als carrers dels nostres pobles i ciutats, després d’un Dissabte Sant dedicat al descans i la reflexió dels devots, per a celebrar un Diumenge de Resurrecció més acolorit i festiu que les manifestacions dels dies precedents.

A la ciutat d'Alacant, l’Encontre entre la Mare de Déu de l’Alegria i Jesús ressuscitat ha fet reviure un dels instants més emotius de la Setmana Santa alacantina, que celebra el segon any com a festa d’interés turístic nacional, en la qual no falten els tradicionals al·leluies llançats des de balcons i finestres. 

Els confrares han portat al muscle les dues figures des de la basílica de Santa Maria i la cocatedral de Sant Nicolau, acompanyats d’un grup de danses al ritme de dolçaina i tabal, en l’acte que representa el colofó de la Setmana Santa d’Alacant.

Als Poblats Marítims de València, que celebren la Setmana Santa Marinera, aquest diumenge l’alegria ha omplit els carrers dels barris del Cabanyal, Canyamelar i el Grau, amb l’Encontre entre la Mare de Déu i Crist ja ressuscitat, un moment acompanyat per la música, les traques i els pètals de flors, que ha estat precedit per la tradicional trencada de perols d'anit.

Aquest migdia s'ha celebrat la Desfilada de Resurrecció, en què el públic, que fins ara ha contemplat les processons en silenci, saluda amb aplaudiments el pas de les confraries i els personatges bíblics.

Alfarrasí (Vall d’Albaida) celebra aquest encontre amb un acte singular des de fa més d’un segle: el vol de l'Angelet de la Corda, una festa d'interés turístic amb origen al municipi navarrés de Tudela. De bon matí, el veïnat s’ha concentrat a la plaça Major per a rebre l’aparició de l’Angelet de la Corda a la Mare de Déu de dol i Jesús ressuscitat.

A la Processó dels Xiulitets d'Alcoi (Alcoià), preludi de les festes de Moros i Cristians que se celebraran el cap de setmana del 22 i 23 d'abril, els alcoians i alcoianes han acompanyat la Mare de Déu mentre corria a l'Encontre pel carrer de Sant Nicolau per a retrobar-se amb son fill.

Una altra de les figures peculiars del Diumenge de Glòria a Torrent (Horta Sud) és la reina de l’Encontre Gloriós, la protagonista de la jornada festiva que representa na Germana de Foix, virreina de València del segle XVI. 

Un ampli ventall de celebracions que han donat pas a la Pasqua, moment de retrobades amb familiars i amistats, de menjar-se la mona i de volar el catxerulo.

També et pot interessar

stats