Aigua i plats trencats donen pas al Diumenge de Resurrecció als Poblats Marítims

Els barris mariners de la ciutat de València han celebrat aquesta mitjanit la trencada de perols, una tradició única a Espanya 

El veïnat dels Poblats Marítims celebra la resurrecció de Jesucrist amb la 'trencà' de perols / À Punt NTC

Un any més, els Poblats Marítims de la ciutat de València han viscut la tradició que mana llançar aigua i plats des dels balcons la mitjanit de Dissabte Sant per donar pas així al Diumenge de Resurrecció. 

El ritual, que simbolitza la renovació, l’arribada de la llum després de la foscor i la substitució del mal pel bé, és una tradició única. 

Enguany, a més, el moment de llançar per les finestres perols i vaixella vella ha coincidit amb la disparada de quatre castells pirotècnics, que van omplir de llum i color el cel de la ciutat.

Després d’un dissabte sense processons, aquest diumenge l’alegria omplirà els carrers dels barris mariners, primer amb l'Encontre entre la Mare de Déu i Crist ja ressuscitat, un moment que serà rubricat per la música, les traques i els pètals de flors. Més tard, al migdia, se celebrarà la Desfilada de Resurrecció, que posa el colofó a la Setmana Santa Marinera i on el públic, que fins ara ha contemplat les processons en silenci, saluda amb aplaudiments el pas de les confraries i els personatges bíblics.

També et pot interessar

stats