La primera "trencada de foc" il·luminarà el cel de València per la Setmana Santa Marinera

Quatre espectacles pirotècnics simultanis es podran veure de forma immersiva des dels Poblats Marítims

Nit del foc 2022
La primera "trencada de foc" de València tindrà lloc a les 00:00 hores / À Punt NTC

Coincidint amb la Setmana Santa Marinera, que se celebra als Poblats Marítims de València, la ciutat ha programat quatre espectacles pirotècnics simultanis que tindran lloc aquest dissabte a la nit i que es podran veure de forma "immersiva" des dels terrats i carrers del districte.

Els focs, que s'iniciaran a la mitjanit del dissabte a diumenge, tindran una durada aproximada de dos minuts, i hi predominarà el color blanc, per a il·luminar la façana marítima de València. Els espectacles pirotècnics, que estaran situats en les proximitats de les quatre parròquies històriques de la celebració, estaran a càrrec de la pirotècnia Tomàs de Benicarló.

Tres dels punts es concentraran al carrer de la Reina en la confluència del carrer de Pintor Ferrandis, el carrer de la Mediterrània i la plaça de la Setmana Santa Marinera. Una quarta ubicació estarà enfront de l'edifici del Rellotge del port, on es localitzaran els efectes pirotècnics de major calibre, que tancaran l'espectacle.

La trencada de foc anunciarà l'entrada del Diumenge de Resurrecció, en homenatge a la tradicional trencada de perols amb la qual el veïnat dels barris del Cabanyal-Canyamelar i el Grau celebra l'arribada del dia gran de Setmana Santa. Es llaçaran vaixelles velles des dels balcons, i les germandats i confraries dispararan caixes pirotècniques.

També et pot interessar

stats