Alcoi celebra el Diumenge de Glòria amb l'algaravia dels xiulitets

A més del tradicional encontre entre la Mare de Déu i Jesús ressuscitat, un fester de cada filà recorre aquest diumenge el centre de la ciutat amb la desfilada de Glòria

Alcoi celebra el Diumenge de Resurrecció amb els tradicionals xiulitets / À Punt NTC

A crits de "guapa, guapa", els alcoians i alcoianes han acompanyat aquest matí la Mare de Déu, mentre corria a l'encontre del seu fill ja ressuscitat. És la manera tradicional de celebrar el Diumenge de Resurrecció o Diumenge de Glòria a la capital de l'Alcoià, pòrtic d'entrada de les festes de Moros i Cristians que se celebraran el cap de setmana del 22 i 23 d'abril.

La jornada ha començat quan el sol encara no havia eixit, amb la tradicional recollida dels xiulets en forma de cànter que reparteix l'Ajuntament. Poc després els més joves han dut a coll la imatge de la Mare de Déu corrent a gran velocitat pel carrer de Sant Nicolau, fins on l'esperava la imatge del seu fill. Durant tot el recorregut, han estat acompanyats pel ritme dels xiulitets, que emulen el cant dels ocells.

Amb aquest acte Alcoi calfa motors per a gaudir intensament de les festes patronals. De fet, el Diumenge de Resurrecció anuncia l'inici de les festes i un fester de cada filà recorre els carrers cèntrics de la ciutat al so dels pasdobles. El segon diumenge posterior es repeteix l'estampa, però aquesta vegada amb xiquets, és la Glòria infantil.

També et pot interessar

stats