Alfonso Caerols es converteix en el primer càrrec fester d'Alcoi amb discapacitat intel·lectual

Amb la celebració del Mig Any aquest dissabte, la capital de l'Alcoià ja escalfa motors per a les festes de Moros i Cristians de l’any vinent

Alfonso Caerols és la primera persona amb discapacitat intel·lectual que ocupa un càrrec fester a Alcoi / À Punt NTC

Les festes de Moros i Cristians d’Alcoi de 2023 ja escalfen motors i enguany, per primera vegada, un fester amb diversitat funcional, Alfonso Caerols, ostentarà un càrrec i serà l’alferes moro de la filà Mudèjars.

Membre d’aquesta filà des de fa anys, l'any passat Alfonso va anunciar que volia presentar-se al càrrec, una decisió que va tindre el suport de tota la filà i que amb el nomenament ha suposat una fita històrica: “açò és somiar”, confessa, "obriré la porta a molta gent".

Caerols va ser nomenat aquest divendres a la nit al Teatre Calderón de la capital de l’Alcoià, juntament amb la de la resta de càrrecs importants, com són els capitans i l'alferes cristià. Unes hores abans es presentava també al Sant Jordiet de les properes festes.

Aquest dissabte, quan falta mig any perquè Alfonso baixe pel carrer de Sant Nicolau com a alferes moro, Alcoi dona el tir d’eixida a les festes grans amb el tradicional concurs d’olleta als jardins de la Glorieta i la recuperació de les desfilades de les Entradetes enmig d’un ambient festiu.

També et pot interessar

stats