Esmorzar amb mona i envolar el catxerulo: el costum del Dilluns de Pasqua per tancar les vacances

Des del Pinar de Castelló o el Túria a València fins a paratges naturals d’interior s’han omplit de famílies i grups d’amics per gaudir del bon temps

El Dilluns de Pasqua és el gran dia per menjar-se la mona i envolar el catxerulo

En nombrosos municipis de la Comunitat Valenciana, el Dilluns de Pasqua és el gran dia per menjar-se la mona. La primera parada obligatòria, de bon matí, és el forn per abastir-se de tot el que és necessari per a un esmorzar, dinar o berenar pasqüer.

"Al dia venem unes 700.000 tortades de panses i anous, panous i mones”, ha enumerat Miguel García, forner del forn San Antonio, a Sant Antoni de Benaixeve.

Lorena Borja, una veïna de Riba-roja de Túria, ha vingut expressament per comprar a aquest establiment. "Hem vingut a comprar tres mones i una coca de panses i anous, perquè aquesta vesprada hem quedat amb uns amics per a berenar i fer volar el catxerulo" ha explicat.

A València, el veïnat de la ciutat s’allarga al Túria per aprofitar el bon dia de sol, com el Parc de Capçalera, de gom a gom per tal de gaudir de l’oratge a la vora de l’aigua. A Castelló de la Plana, el lloc més típic per a menjar-se la mona o fer una torrada és el Parc del Pinar. Però també hi ha qui prefereix fer alguns quilòmetres més per a pujar a la muntanya. “Anem a Culla a passar el dia”, ha contat Imma Pérez, veïna de Vila-real.

A migdia, el paratge de Sant Esperit, en ple cor de la serra Calderona, hi havia desenes de famílies que mantenen la tradició de passar allí el Dilluns de Pasqua. Jocs de cartes, reunions d'amics i família i, per què no, també fins i tot una becadeta a l'aire lliure, tanquen un cap de setmana ple de celebracions.

També et pot interessar

stats