Així és el secret millor guardat de la reina de l’Encontre de Torrent

Inma Muñoz, que encarna enguany la figura de na Germana de Foix, mostra els detalls del vestit que lluirà diumenge en les celebracions de la Resurrecció

Llarguíssima capa que portarà la reina de l'Encontre diumenge / À Punt NTC

És el secret millor guardat a Torrent cada Setmana Santa: el vestit que diumenge lluirà la reina de l'Encontre, una figura única a Espanya, que cada any encarna una jove torrentina. Enguany el paper de na Germana de Foix recau en Inma Muñoz, que ha volgut mostrar a À Punt els detalls d'un trage que és molt especial.

Assegura que lluir l’imponent vestit que portarà el dia de Pasqua és un somni complit. Darrere de l’abillament, com reconeix Inma, hi ha mesos de treball.

Per a l’ocasió, aquesta jove ha triat una capa de set metres i mig de vellut llavorat, i rectangular, que no és habitual. “Normalment són arredonides, però en veure la tela vaig canviar d'opinió. Finalment, serà rectangular, que a més serà més còmoda per als patges”, explicava.

A més de la capa, les sedes brocades de les cambreres i els catorze patges que ajudaran la reina, la corona i les joies que lluirà o el boixet amb perles que li ha fet son pare per al coll també són dignes de distinció.

El disseny del vestit, com ha detallat Inma a À Punt, està inspirat en Balenciaga i va entropessar amb ell quasi de casualitat: “Un dia, mirant una revista, vaig veure un vestit que m’agradava i llegint vaig veure que era un disseny de Balenciaga, inspirat en un quadre d’una reina. Així que quan va arribar el moment de fer-me el vestit, tenia clar que volia que fora com aquell, el vaig prendre com a base i després ja hi he anat fent modificacions”, detallava Inma Muñoz. 

També et pot interessar

stats