La devolució de les entrades del Medusa de Cullera podrà demanar-se a partir de divendres

Fins al 23 de setembre podrà sol·licitar-se l’import de les entrades i els abonaments, i ja a l'octubre, dels serveis i consumicions

Imatge exterior de l'escenari principal del Medusa
Imatge exterior de l'escenari principal del Medusa / Natxo Frances (Efe)

Els assistents al festival Medusa de Cullera, que es va suspendre només unes hores després de començar, arran de la tempesta seca que va causar una víctima mortal i més de trenta ferits, podran sol·licitar la devolució de les entrades, els abonaments i els drets a certs serveis a partir de divendres.

En aquesta edició del festival, la primera després de la pandèmia, estava prevista l’assistència de 300.000 persones, i començava amb molts abonaments esgotats.

Els organitzadors d’aquest festival de música electrònica han comunicat que des d’aquest dijous i fins al 23 de setembre es podrà demanar la devolució de les entrades del Medusa, tant les soltes com els abonaments.

Kits, drets i diners carregats en les polseres

D’altra banda, del 3 a l'11 d’octubre es podrà demanar la devolució dels serveis o consumicions adquirides de manera anticipada, com ara els kits que no s’han arribat a consumir, el dret d’acampada o els diners carregats en els mitjans de pagament, entre altres serveis.

L’informe entregat pel responsable de climatologia de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la Comunitat Valenciana, José Ángel Núñez, al jutjat número 4 de Sueca, que instrueix la causa, recull que a Cullera, la matinada del 13 d’agost, es va registrar una tempesta seca, que va comportar la caiguda vertical d'una massa d’aire, amb ràfegues de vent entre 70 i 100 quilòmetres per hora, un ascens de fins a deu graus de temperatura i un descens de la humitat del 40% en poc de temps.

Com a conseqüència, el vent va tombar un arc metàl·lic de dins del recinte, a més de desprendre algunes parts de gran escenari principal. Des d’Aemet assenyalen que dies abans del succés es va advertir de ràfegues fortes de vent, encara que els esclafits tèrmics són impossibles de predir amb concreció.

No obstant això, els organitzadors del festival afirmen que no van tindre constància de la previsió de fenòmens adversos i recorden que van complir amb la normativa.

També et pot interessar

stats