El Medusa Festival insisteix que no va tindre constància d'alertes per fenòmens adversos

Els responsables de l'esdeveniment destaquen que l'informe de la Guàrdia Civil apunta que "es va complir amb tota la normativa"

Vídeo del VTR del Medusa Festival infomratiu
Imatge de l'escenari principal del Medusa Festival / Agències / À Punt NTC

L'organització del Medusa Festival, després de l'informe pericial que ha remés l'Aemet al jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Sueca, ha insistit que no va tindre constància d'alertes meteorològiques que indicaren la possibilitat de patir un fenomen advers i que suposara "un risc per a la integritat física dels assistents". La Justícia investiga l'accident que es va registrar en el festival en el qual va morir un jove de vint-i-dos anys i altres quaranta persones van resultar ferides.

En un comunicat emés aquest dimecres, l'organització ha sostingut que els avisos de fenòmens adversos per a la zona geogràfica on se celebrava l'esdeveniment "van ser únicament per altes temperatures".

En referència a l'informe d’Aemet, remarca que la zona del festival "es va veure afectada per una probabilitat alta per un esclafit tèrmic, que va provocar un ascens brusc de temperatura, un acusat descens d'humitat relativa i ratxes molt fortes de vent".

Amb el document de l’Agència i l'informe d'inspecció ocular emés per la Guàrdia Civil, el festival queda a l'espera d'un últim informe pericial i de la resolució de la investigació judicial que duu a terme el jutjat de Sueca. L’informe de la Benemèrita, segons el festival, "apunta que el Medusa compleix amb tota la normativa contemplada en les lleis i aplicables a la celebració d'aquesta mena d'esdeveniments".  

En qualsevol cas, ha subratllat que en aquest moment continua en marxa una investigació judicial "que té com a fi aclarir el que va ocórrer i donar resposta als perjudicats, entre els quals es troba l'organització de Medusa Festival, a més de depurar les responsabilitats pertinents si hi haguera".

També et pot interessar

stats