D’un mur ruïnós, al museu: el grafit de David Bowie és el primer indultat a Espanya

La peça d’art urbà, del valencià Jesús Arrúe, s’ha extret de l’edifici on estava i s'exposarà un any al Centre del Carme Cultura Contemporània de València

L'autor del mural de Bowie l'observa una vegada extret del mur on estava i traslladat al Centre del Carme de València / À Punt NTC

D'un edifici ruïnós, al museu. És el recorregut que ha fet el mural de David Bowie, el primer grafit indultat d'Espanya, i que és obra de l'artista valencià Jesús Arrúe. Després de setmanes de treball, aquest dilluns el mural s’ha extret, sense causar desperfectes, del mur d’un edifici ruïnós del centre històric de València que serà enderrocat. Aquesta obra d’art urbà s'exposarà, durant un any, al Centre del Carme de València.

El rei del glam era des del 2019 una de les estreles més fotografiades del barri del Carme de València. Encara que nasqué, com molts altres, amb la intenció de ser esborrat del mapa urbà, en aquesta ocasió la pressió del públic, difosa a través de les xarxes socials, ha pogut canviar el seu destí.

L'autor, Jesús Arrúe, es mostrava satisfet d'haver fet història, sobretot perquè la seua especialitat no és l'art urbà. Assegura que aquest mural, que va pintar el 2019, és fruit de la seua admiració per Bowie, però cap a ell també sent una estima especial perquè li va portar sort.

"Soc molt fan de David Bowie, per això li vaig voler dedicar un mural, però també el vaig pintar perquè és un cantant molt dels 80, del barri del Carme, de la música", assenyalava aquest artista, que ha presenciat el trasllat d'una de les seues obres més cridaneres. D'altra banda, ha reconegut que és una obra especial perquè la va pintar el 2019, un mes abans de vendre un dels seus quadres a Madona.

Aquest dilluns, amb una radial com a bisturí, el mural de David Bowie esperava fer un viatge programat, que en realitat, representa un canvi d'escenari per a l'exhibició pictòrica. El segon acte d'aquesta història de salvament in extremis es rematava amb una entrada triomfal al Centre del Carme de València. Allà culminava un procés d'entronització d'art urbanita que passarà a ser el contrapunt estel·lar dins de la severitat del claustre gòtic de l’antic convent. 

José Luis Pérez Font, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, al qual pertany el Centre del Carme, ha explicat que l'obra s'exposarà al centre durant un any, vist que aquest espai no acull mostres permanents. Posteriorment, i atés que l'obra és propietat de l'autor, aquest decidirà el destí del mural.

També et pot interessar

stats