El rei emèrit torna a protagonitzar un mural de l’artista valencià J. Warx

En la pintura es veu Joan Carles I conduint el seu vaixell Bribón 500 i la definició d’aquesta paraula

Mural de l'artista urbà J. Warx a València, protagonitzat pel rei emèrit
Mural de l'artista urbà J. Warx a València, protagonitzat pel rei emèrit / Twitter: @jwarx1

L’artista urbà J. Warx ha tornat a immortalitzar el rei emèrit en un mural, aquesta vegada mitjançant un joc de paraules amb les accepcions de la paraula bribón, que coincideix amb el nom del seu vaixell de regates. S'hi pot veure una imatge del rei amb les mans al timó i al costat les definicions següents de la paraula:

1 [persona] Que és astut i espavilat, especialment si utilitza ardits per a enganyar o cometre delictes menors.

2 [persona] Que enganya o roba.

Cal puntualitzar que cap d’aquestes definicions són les que apareixen en el diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua.

La tornada a Espanya de Joan Carles I per a trobar-se amb Felip V a la Zarzuela després de dos anys vivint a Abu Dhabi no ha estat exempta de polèmica, sobretot després de deixar clar que no creu que haja de donar explicacions sobre els delictes investigats —i arxivats— per la justícia, justament el que li reclama el govern espanyol i part de la ciutadania.

"Explicacions de què?", va respondre als mitjans de comunicació que li preguntaren, en un vídeo difós per La Sexta. Sí que va assegurar, segons abans, que esperava "moltes abraçades" en aquesta trobada perquè tenia "moltes" ganes de "veure la família".

No és la primera vegada que Joan Carles I protagonitza un dels murals l’artista valencià J. Warx, poc després que l’exmonarca abandonara el país en va pintar un altre que va ser atacat amb pintura negra per l’organització d’extrema dreta España 2000.

També et pot interessar

stats