El govern espanyol diu que el rei emèrit ha perdut l'oportunitat de "donar explicacions i demanar perdó"

La ministra Isabel Rodríguez ressalta l'esforç de Felip VI en matèria de "transparència i exemplaritat"

La portaveu del govern, Isabel Rodríguez
La portaveu del govern, Isabel Rodríguez, en una imatge d'arxiu / Fernando Alvarado (Efe)

La tornada de Joan Carles I a Espanya dos anys després d'expatriar-se als Emirats Àrabs Units s'ha convertit en un focus mediàtic envoltat de polèmica i expectació des del moment que va posar el peu fora de l'avió. Poques hores abans del punt final, el govern espanyol s'ha pronunciat oficialment sobre l'estada del rei emèrit per a lamentar que haja perdut l'oportunitat de "demanar perdó" i "donar explicacions" públiques de les seues accions. Així ho ha remarcat la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, que ha expressat a més que amb l'actitud mostrada en els últims dies només danya la seua pròpia imatge. 

"Explicacions de què?" va etzibar el rei pare el passat diumenge a una periodista a Sanxenxo (Pontevedra) quan ella li va preguntar. La Fiscalia del Tribunal Suprem va arxivar a principis de març la investigació oberta sobre la fortuna de Joan Carles I, entre les quals figuraven les referides presumptes comissions il·legals per l'adjudicació de l'AVE a la Meca. També donava carpetada a les actuacions pel suposat ús de targetes black sufragades per un empresari mexicà i la relativa a la fortuna que hauria ocultat a l'illa de Jersey.

En una entrevista en RNE, Rodríguez ha separat la visita del monarca emèrit de l'actual Prefectura de l'Estat ja que, segons ha ressaltat, "afortunadament" Felip VI està fent un esforç en matèria de "transparència i exemplaritat". Ha defensat també que l'executiu liderat per Pedro Sánchez "ha fet el que havia de fer" i ha insistit que la relació del govern "és en aquest moment amb Felip VI", que "sí que està fent el que ha de fer" a diferència del seu pare.

La també ministra de Política Territorial ha criticat així mateix la reacció del PP que, a parer seu, "no correspon a qui demanda més honradesa i honestedat". I diu haver trobat a faltar una reprovació del líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, a l'actitud de Joan Carles I. 

També et pot interessar

stats