Felip VI i Joan Carles I es retroben a la Zarzuela després de dos anys

La trobada, que la Casa del Rei considera "privada", posa punt final a la primera visita de l'emèrit a Espanya després que es traslladara a Abu Dhabi el 2020

Felip VI i Joan Carles I es retroben a la Zarzuela després de dos anys
Felip VI i Joan Carles I es retroben a la Zarzuela després de dos anys / Efe
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de maig 2022 - 06:30 Actualitzat: 23 de maig 2022 - 13:29

Joan Carles I ha tornat a xafar aquest dilluns el Palau de la Zarzuela, la que va ser sa casa fins que va traslladar-se als Emirats Àrabs el 2020, amb el focus judicial posat sobre la fortuna amassada pel monarca al llarg dels anys i sospites sobre negocis irregulars empresos a l'estranger. L'emèrit ha arribat passades les deu del matí per a retrobar-se amb el seu fill, Felip VI, amb la reina Sofia i altres membres de la família en una reunió que la Casa del Rei considera un acte "privat" i d'àmbit familiar. Prèviament, havia passat quatre dies a Sanxenxo (Pontevedra), en el que ha sigut el primer viatge realitzat a Espanya pràcticament en dos anys.

El monarca, amb americana i corbata, ha arribat a bord d'un vehicle gris assegut al seient del copilot, escortat per un altre cotxe de seguretat. Al voltant de mig centenar de persones amb banderes espanyoles l'esperava per a rebre'l a l'accés principal al recinte del palau i mostrar-li suport. "Visca el rei!", han corejat. L'excap de l'estat espanyol ha respost saludant amb la mà i amb un somriure.

El retrobament entre Joan Carles I i Felip VI té lloc després de més de dos anys de distanciament que l'actual cap d'Estat va marcar respecte de son pare en conéixer els negocis irregulars a l'estranger i les sospites al voltant de la seua fortuna, fets que van provocar que se n'anara a Abu Dhabi l'agost de 2020. La cita posa punt final a la primera visita de l'emèrit a Espanya, que va iniciar dijous passat a Sanxenxo i després de la qual tornarà als Emirats en el mateix avió privat que l'ha traslladat des de la ciutat àrab.

El rei pare ha passat el cap de setmana a la localitat gallega, on ha participat en una competició de regates i s'ha convertit en un focus d'atenció mediàtica. També ha deixat clar que no creu que haja de donar explicacions sobre els delictes investigats —i arxivats— per la justícia, justament el que li reclama el govern espanyol i part de la ciutadania. "Explicacions de què?", va respondre als mitjans de comunicació que li preguntaren, en un vídeo difós per La Sexta. Sí que va assegurar, segons abans, que esperava "moltes abraçades" en aquesta trobada perquè té "moltes" ganes de "veure la família".

La Casa del Rei, per la seua banda, la considera “una trobada familiar en l'àmbit privat”, per la qual cosa no l'ha inclosa en l'agenda d'activitats oficials de Felip VI. La Zarzuela no té previst publicar cap foto de la reunió, encara que hi ha precedents d'actes privats dels quals finalment ha facilitat alguna imatge.

L’actual monarca va acordar la trobada amb l’emèrit quan li va telefonar fa una setmana des d'Abu Dhabi, on va viatjar per a traslladar les condolences per la mort d'un mandatari del país àrab.

També et pot interessar

stats