Cinquanta artistes urbanes, protagonistes del llibre 'Jo, grafitera'

El valencià Diego López repassa el treball de les artistes i les seues intervencions per barris de tot Espanya

50 artistes urbanes són les protagonistes del llibre 'Jo, grafitera' / À Punt NTC

Dones que pinten i desfan murs. Cinquanta artistes urbanes són les protagonistes del llibre Jo, grafitera, l'última publicació del valencià Diego López, en què repassa el seu treball i les seues intervencions artístiques per barris de tot Espanya. 

La Nena Wapa i Bea Rodríguez són només dues de les artistes urbanes que formen part d'aquesta guia que Diego ha confeccionat per a aprofundir en el seu art, conéixer els seus perfils i, sobretot, visibilitzar-ne el treball. “En el món de l’art urbà, del muralisme i de l’street art també hi ha dones i el treball que fan és excepcional”, ha manifestat l’escriptor. 

El llibre posa cara i dona veu a eixes dones que, esprai a la mà, van canviant l'aspecte de les ciutats. Un art transformador que no només s'exposa als murs sinó que també pretén desfer-los. “Aquest llibre serveix de guia. Quan els organitzadors de festivals vulguen paritat ja no tenen excusa, ja poden conéixer quines són les dones que pinten”, assegura la Nena Wapa. 

Jo, grafitera és una enciclopèdia de l'street art que celebra la presència cada vegada més gran de dones que pinten als murs i les parets de les ciutats.

També et pot interessar

stats