Vora 2 milions de clavellons omplin de color València amb la Batalla de les Flors

L’acte posa fi al programa d’activitats de la Gran Fira de juliol de València

La Batalla de Flors torna a omplir de color l'Albereda de València / À Punt NTC

La tradicional Batalla de les Flors ha posat el punt final aquest diumenge al programa d’activitats de la Gran Fira de juliol de València amb 1,7 milions de clavellons que han omplit de color el passeig de l’Albereda.

Iniciat el 1891, aquest és un dels actes més arrelats de la fira de juliol i consisteix en una batalla festiva de llançament de flors entre els participants i els espectadors. Quasi 11.000 persones s'han inscrit enguany per a poder participar en el sorteig d'una de les 425 llotges disponibles per a gaudir plenament de l’acte.

La desfilada ha començat a les 20:00 hores i han participat 30 carrosses i nou cotxes de cavalls que els mestres carrossers han engalanat aquest dissabte en la nit de la Punxà a la Ciutat Fallera. Eucaliptus, nebuloses o agapants han sigut algunes de les flors utilitzades per a vestir les calesses.

Enguany, la carrossa La llorona, inspirada en el folklore hispanoamericà, ha sigut la guanyadora del premi Baró de Cortes de la secció especial. L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha celebrat que s'haja recuperat aquesta festa després de dos anys sense poder celebrar-la.

La Batalla de les Flors, una festa inspirada en el carnestoltes de Niça, està declarada festa d’interés turístic autonòmic per la Generalitat.

També et pot interessar

stats