La Cremà posa punt final a unes Fogueres de rècord

Alacant viu aquest dissabte de nit el tradicional ritual del foc, en què diu adeu als monuments foguerers i a les festes

Cremà de 'Geoda', la foguera de l'Ajuntament d'Alacant / Ajuntament d'Alacant

La ciutat d’Alacant culmina una de les festes de Fogueres més multitudinàries que es recorden amb la Cremà d'aquesta nit, botant foc als més de 180 monuments foguerers plantats arreu de la ciutat. Com ocorre cada any a partir de les dotze de la nit, la muntanya del Benacantil s'ha convertit en l'escenari des d'on s'ha llançat la monumental palmera. L'espectacle, conformat per 1.200 coets i enguany està a càrrec de la pirotècnia Hermanos Ferrández, ha anunciat l’inici del ritual del foc.

A continuació, les belleses del foc, Belén Mora i Inés Llavador, han encés les traques per a cremar les fogueres oficials, ubicades a la plaça de l'Ajuntament; el tret d’eixida perquè la resta de fogueres també siguen devorades pes les flames.

La crema de les fogueres s'ha dividit en torns. Així, el primer torn horari ha vingut després del llançament de la palmera, el segon entorn de la 1:30 i el tercer a partir de les 3:00 hores. A mitjanit ha cremat la foguera de l'Ajuntament, seguida d'Hernán Cortés, Sèneca-Autobusos i Carolines Altes. A la 1:30 arribarà el torn de Diputació-Renfe, Sagrada Família, Baver-Els Antigons i Florida-Portatge i ja a les 3 de la matinada la Ceràmica, Polígon de Sant Blai i Florida-Plaça de la Vinya quedaran reduïdes a cendra. 

Ampli dispositiu de seguretat i neteja

Més de 750 efectius de bombers, Policia Local i voluntaris de l'Agrupació de Protecció Civil, conjuntament amb operaris de jardins, conformen el dispositiu especial de seguretat i neteja de la nit de la Cremà. Hi ha un total de 180 efectius de bombers repartits en cinquanta equips, que han començat a treballar a partir de les dotze, amb l'encesa del primer foc de la nit.

Al dispositiu de seguretat enguany s’afegeixen també els drons: quatre dispositius de la Policia Local que sobrevolen la ciutat en una nit en la qual es preveu una gran afluència de visitants.

Tampoc no falta la refrescant tradició de la banyà, en què els bombers, a més de controlar i apagar les flames dels monuments, llancen aigua als assistents, que estan delerosos de sufocar la calor produïda pel foc (i l'oratge que no dona treva).

Amb les flames il·luminant els carrers d’Alacant, i amb l’himne del mestre Torregrosa sonant en cada barraca i racó, els alacantins i alacantines s’acomiaden de les festes grans de la ciutat amb la vista posada en les Fogueres del 2024.

La Cremà es viu per À Punt

L’equip del Tàp zàping ha preparat un programa especial de Fogueres a les 22:00 hores, i a les 23:00 hores comença el directe amb la foguera municipal, el primer premi d’especial i altres set localitzacions, a més de retransmetre la disparada de la palmera monumental des del castell de Santa Bàrbara. Ferran Cano i Maria Fuster ens conten des de la plaça de l’Ajuntament la cremà de la foguera oficial, mentre Berta Báidez i Joan Espinosa ho fan des de la foguera guanyadora del primer premi de la secció especial, a pocs metres de la plaça dels Estels.

A través del web i les xarxes socials d'À Punt es podrà seguir la nit de la Cremà en directe i trobar més informació i curiositats entorn d'una de les nits més màgiques que es poden viure a Alacant.

També et pot interessar

stats