Fogueres d'Alacant: consulta tots els actes i horaris

A partir del 18 de juny À Punt retransmetrà en directe les mascletaes, l'Ofrena a la Mare de Déu del Remei dels dies 21 i 22, i la Cremà de la nit del 24

Imatge d'arxiu de les Fogueres de Sant Joan d'Alacant
Imatge d'arxiu de les Fogueres de Sant Joan d'Alacant / hogueras.com

Arriba juny i a Alacant ja comença a respirar-se ambient de Fogueres. Aquest divendres la plaça de l’Ajuntament va viure el pregó, a càrrec d'Encarnita Pascual, i els alacantins i alacantines ja estan comptant els dies perquè comencen les festes grans de la ciutat que, com cada any, se celebren del 20 al 24 de juny. Repassem a continuació, dia per dia, el programa d’actes foguerers que ens esperen al llarg del mes de juny.

Diumenge 4 de juny

A les 14: 00 hores, mascletà a càrrec de la pirotècnia Ferrández, de Redovà, a l'avinguda del Doctor Rico, dins del cicle "Pólvora tot l'any, 365".

Dissabte 10 de juny

A les 14:00 hores, mascletà a la platja de Sant Joan, dins del cicle "Pólvora tot l'any, 365".

A les 19:00 hores, cavalcada del ninot, que seguirà l'itinerari tradicional i omplirà el centre de la ciutat de llum i color. A continuació, s’entregaran els premis per a guardonar l’enginy i el treball fet.

Diumenge 11 de juny

A les 14:00 hores, mascletà a càrrec de Coeters Dragón al passeig d'Óscar Esplá, dins del cicle "Pólvora tot l'any, 365".

Divendres 16 de juny

A les 19:00 hores, clausura de l’Exposició del Ninot. L'endemà, després del recompte públic de vots, es donaran a conéixer els ninots indultats que se salvaran del foc.

Dissabte 17 de juny

A les 18:30 hores, tradicional Entrada de Bandes, en la qual integrants de les comissions de tots els districtes foguerers desfilen pels carrers de la ciutat.

Diumenge 18 de juny

A les 14:00 hores comença la primera jornada del XXXIV Concurs de Mascletaes a la plaça dels Estels amb la pirotècnia Coeters Dragon de Villena.

Dilluns 19 de juny

A les 14: 00 hores, mascletà a la plaça dels Estels a càrrec de la pirotècnia Fuegos Artificiales Mediterráneo, de Vilamarxant.

A partir de la mitjanit, plantà oficial de les Fogueres infantils i dels ninots de carrer.

Dimarts 20 de juny

A partir de la mitjanit, plantà de les Fogueres adultes i les barraques.

A les 9:00 hores el jurat visitarà les fogueres infantils i a les 17:00 es donaran a conéixer els premis i es farà la visita oficial a la foguera infantil guanyadora.

A les 14: 00 hores, mascletà a la plaça dels Estels a càrrec de Pirotecnia Hermanos Sirvent d'Alacant.

A les 22:00 tindrà lloc la inauguració de les barraques i els racons, acompanyada de la tradicional coca amb tonyina i bacores.

Dimecres 21 de juny

A les 9:00 hores el jurat visitarà les fogueres, les portades de barraca i els carrers adornats i a les 17:00 es donaran a conéixer els premis i es farà la visita oficial a la foguera infantil guanyadora.

A les 14: 00 hores, mascletà a la plaça dels Estels a càrrec de Pirotecnia Zarzoso, d'Altura.

Tant el dia 21 com 22 a les 18:30 hores tindran lloc les dues sessions de l'Ofrena a la patrona d’Alacant, la Mare de Déu del Remei, que À Punt retransmetrà en directe.

Dijous 22 de juny

A les 11:00 hores, desfilada d'entrega de premis.

A les 14: 00 hores, mascletà a la plaça dels Estels a càrrec de Pirotecnia Hermanos Ferrández, de Beniel, Múrcia, a la plaça dels Estels.

A les 18:30 hores, segona sessió de l'Ofrena a la patrona d’Alacant, la Mare de Déu del Remei.

Divendres, 23 de juny

A les 13:00 hores s'entregaran els premis de l’Ofrena de Flors al Mercat de Fogueres

A les 14: 00 hores, mascletà a càrrec de la Pirotecnia Tamarit, d'Alfarrasí.

A les 19:00 hores hi haurà la Dansà d’Alacant entorn de la foguera oficial a la plaça de l’Ajuntament.

A les 20:00 hores començarà la Desfilada Folklòrica Internacional, la vistosa cavalcada amb bandes de música, carrosses i ballarins i ballarines d'arreu del món.

Dissabte 24 de juny

A les 14: 00 hores, mascletà a càrrec de la Pirotecnia Ferrández, de Redovà, a la plaça dels Estels.

A les 20:00 hores, missa oficial de Fogueres a la cocatedral de Sant Nicolau. 

A la mitjanit es dispararà la monumental palmera des del cim del Benacantil, a càrrec de la Pirotecnia Hermanos Sirvent i, posteriorment, es cremarà la foguera oficial a la plaça de l’Ajuntament. A continuació ho faran la resta de fogueres en cadascun dels districtes de la ciutat.

Del diumenge 25 al dijous 29 de juny

A la platja del Cocó se celebrarà, cada dia a la mitjanit, el concurs de focs artificials. El 25 de juny dispararà Pirotecnia Zarzoso, el 26 de juny Pirotecnia Ferrández, el 27 Coeters Dragon, el 28 Fuegos Artificiales del Mediterráneo i el 29 Pirotecnia Pablo.

També et pot interessar

stats