El pregó encén la flama de les Fogueres d'Alacant

La mar i el foc protagonitzen el discurs de la pregonera Encarnita Pascual al compàs de Mediterráneo de Serrat

La pregonera Encarnita Pascual dona el tir d'eixida a les Fogueres 2023 / À Punt NTC

Alacant ja ha començat el compte enrere per a les Fogueres de Sant Joan. Una plaça de l'Ajuntament il·luminada i plena de gom a gom va ser anit l'escenari de l’esperada lectura del pregó, un dels moments grans de les festes.

L'acte es va iniciar amb el discurs de l'alcalde d'Alacant en funcions, Luis Barcala, que va donar pas a Encarnita Pascual, indumentarista de la foguera de les Carolines Altes i encarregada enguany de pronunciar el pregó amb “una emoció grandíssima” al compàs de la cançó Mediterráneo de Joan Manuel Serrat. Pascual va parlar de la mar i del foc, “les dues passions de la meua vida, no puc entendre l'una sense l’altra”, i va acabar la intervenció amb els versos de la cançó Mediterrània de La Fúmiga, que moments després sonaven a la plaça de l'Ajuntament.

Tot seguit, les belleses del foc, Belén Mora i Inés Llavador, van convidar a tothom a gaudir de les Fogueres 2023 des del balcó principal de l’Ajuntament.

Prèviament, va tindre lloc l'homenatge als foguerers i barraquers davant del Monument al Foguerer, obra de Pepe Gutiérrez, i una desfilada del pregó encapçalada pels nanos i gegants, amb què les diverses comissions, grups de danses i set bandes musicals han recorregut els principals carrers fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament, on finalment ha tingut lloc el discurs.

Aquest dissabte a les 14:00 hores, dins del cicle Pólvora Tot l'Any, es reprenen els actes amb una mascletà a càrrec de pirotècnia Hermanos Sirvent a l'avinguda de Xavier Soler. Diumenge serà el torn de la pirotècnia Ferrández, que dispararà la mascletà a l'avinguda del Doctor Rico.

També et pot interessar

stats