Coneixem els ninots de les falles municipals de València

L’Exposició del Ninot s'inaugura aquest divendres i durarà fins al 15 de març

Coneixem els ninots indultats de les falles municipals de València / À Punt NTC

Comencen a arribar al Museu Príncep Felip de València els ninots que les comissions falleres de València presenten en l’Exposició del Ninot. Catifa roja per a les vora huit-centes peces que s’exposaran oficialment des d’aquest divendres, 3 de febrer, fins al 15 de març, el dia de la Plantà. Però de totes les que es presenten de candidates, només dues quedaran indultades. 

Aquest dimarts han arribat les figures presentades per les falles municipals, que queden fora de concurs. Manolo García Lleonart i Marina Puche han presentat l'escena més representativa de la falla municipal, Cardioversió valenciana. El ninot parla del cor, “del desamor i les cicatrius que tenim totes”, explica Marina Puche, i en la seua idea ha participat la unitat d'arrítmies de l’Hospital La Fe. La fallera major de València, Laura Mengó, pensa que la idea és meravellosa i molt bonica. 

És un cor valencià amb un gest a Sorolla, conta Manolo García, perquè el cor ix d’una paleta de pintures, i del cor ixen unes fulles de taronger. 

L'altra joia arriba de la falla infantil, i la fallera major infantil, Paula Nieto, considera que són figures molt boniques, molt acolorides i molt expressives. Es tracta d’una caixa de música que representa la Dansà de la Font de la Figuera. Paco Sanabria, un dels dissenyadors, explica que porta la senyera de totes les dansaes, mentre que l’altre artista responsable, José Luis Ceballos, indica que les figures porten a la falda el farfalà i la punta característiques de la indumentària d’aquestes festes.

També et pot interessar

stats