Ceballos & Sanabria plantaran la falla municipal infantil de València per tercer any consecutiu

Serà la 12a vegada que aquests artistes fallers s’encarreguen de plantar aquest monument

Ceballos & Sanabria, juntament amb el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i el jurat que ha elegit el seu projecte per a la falla infantil municipal 2023
Ceballos & Sanabria, juntament amb el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i el jurat que ha elegit el seu projecte per a la falla infantil municipal 2023 / Ajuntament de València

Aquesta vesprada l’Ajuntament de València ha fet pública la proposta guanyadora entre les sis que es presentaven per a la falla infantil municipal del Cap i Casal.

Els vencedors han sigut, per tercer any consecutiu, els artistes fallers José Luis Ceballos i Francisco Sanabria, que ara tenen un termini màxim d’un mes per a presentar a l’Ajuntament de València un projecte definit i concretat. Amb aquesta, ja van 12 vegades que aquest tàndem artístic s’encarregarà de dissenyar i plantar aquest monument. 

Ceballos & Sanabria conformen un equip artístic pluridisciplinari, que centra la creació artística en el món de les falles infantils, la il·lustració, l’escultura i la conservació i restauració de béns del patrimoni cultural. José Luis Ceballos García (València, 1978) és llicenciat en Belles Arts, mentre que Francisco Sanabria Casado (València, 1979) és llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de València i en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València. Ambdós tenen un màster d’especialista professional en Conservació i Restauració de Béns Culturals per la UPV. Enguany han plantat la seua onzena falla municipal infantil, pocs mesos després de cremar l'anterior, el setembre del 2021, en una plaça que ja va acollir falles d'ells de manera ininterrompuda del 2008 al 2016.

La decisió l'ha presa un jurat independent i paritari format per cinc persones que han proposat diverses entitats falleres i el món de les arts i de la societat de la nostra ciutat: la professora Miranda Pardo, a petició del Gremi Artesà d'Artistes Fallers de València; el dissenyador Kike Correcher, com a representant de València Capital Mundial del Disseny 2022; Boro Peiró, com a responsable del programa de Falles d'Onda Cero València; la fallera Patricia Guillem Abella, designada per la Federació de Falles de Primera A; i María José Gimeno, a proposta de Mamás en Acción.

El jurat ha posat en valor que el projecte escollit, Valencians en dansa, “és un projecte redó, de 10 per a la plaça de l'Ajuntament", perquè representa moltes festes, tradicions i costums diferents, i agradarà molt als més menuts i les més menudes. També ha destacat l'aposta per la sostenibilitat amb materials que combaten l'impacte mediambiental.

Aquest dimarts sabrem quin és el projecte triat per a plantar la falla gran. En aquest cas, però, no hi haurà cap sorpresa, ja que només s’hi ha presentat una candidatura: la dels artistes fallers Manolo García i Marina Puche.

La decisió l'ha presa un jurat independent i paritari format per entitats artístiques, falleres i membres de la societat valenciana, i un altre igual anunciarà demà dimarts quin és el projecte escollit per a plantar la falla gran. En aquest cas, però, no hi haurà cap sorpresa, ja que només s’ha presentat una candidatura: la dels artistes fallers Manolo García i Marina Puche.

També et pot interessar

stats