Manolo García Lleonart i Marina Puche plantaran la falla municipal de València

Per primera vegada en la història la falla de l'Ajuntament de València portarà la signatura d'una dona, concretament en el disseny, que és obra de Marina Puche

Manolo García Lleonart i Marina Puche juntament amb el regidor de Cultura Festival, Carlos Galiana, i el comité sel·leccionador del projecte
Manolo García Lleonart i Marina Puche amb el regidor de Cultura Festival, Carlos Galiana, i el comité sel·leccionador del projecte / Ajuntament de València

La falla municipal de València ja té autors: Manolo García Lleonart i Marina Puche s'encarregaran de plantar aquest monument que representa tota la ciutadania del Cap i Casal i que serà l'últim que serà devorat per les flames en les Falles del 2023.

Un comité seleccionador independent i paritari designat per entitats falleres, artístiques i de la societat valenciana ha donat el seu vistiplau per unanimitat al projecte presentat pel tàndem artístic amb el lema "Cardioversió valenciana".

Per primera vegada en la història la signatura d’una dona estarà present en la falla gran municipal, concretament en el disseny, que va a càrrec de Marina Puche, que ha participat en nombrosos projectes de falles infantils fins que, fa dos anys, va fer el salt a les falles grans. També ha deixat el seu segell en la creació de carrosses de flors i en l’elaboració de murals i quadres i, a més, ha creat una empresa de porcellana i il·lustració. És part d’una nissaga d’artistes històrica, llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, màster en Producció Artística (UPV), amb postgrau Universitat de Disseny Burg Giebichienstein, Kunst und Design (Halle, Alemanya) i ha rebut diverses beques i reconeixements.

Per la seua part, Manolo García Lleonart sempre ha estat relacionat amb la fusteria de son pare i és el fundador de la seua pròpia, centrada en la fusteria artística, no sols amb falles, sinó també amb decorats, estands en fires, exposicions i parcs temàtics i d’atraccions, on la vareta sempre ha tingut un paper protagonista. A més el fet d'haver treballat en falles per a comissions tan importants com Na Jordana o Nou Campanar també va participar en els projectes de les falles grans municipals des de 2014 fins al 2017. A més, ha participat en diversos projectes de fogueres a Alacant, en la construcció de carrosses per a la Batalla de Flors de València, en decorats per als carnestoltes de Las Palmas de Gran Canària i Santa Cruz de Tenerife i en l’elaboració de múltiples projectes de decoració, estands i escenaris.

El comité seleccionador l’han integrat cinc persones proposades per diverses entitats falleres, del món de les arts i de la societat de València: Rafa Mengó, a proposta de la Federació de Falles d’Especial; Montse Català, designada pel Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València; Miguel Arraiz, en representació de València Capital Mundial del Disseny 2022; Nuria Enguita, a proposta de Visit València, i Lydia del Canto, en representació de Levante-El Mercantil Valenciano. Del projecte han destacat “l'impacte, el contrast i les sensacions” i el concepte de comunitat que transmet. “És el que necessita València el 2023 per a refermar l’alegria de la festa”, han afegit.

Artista i dissenyadora disposaran ara del temps necessari per a elaborar un esbós del projecte definitiu, que serà presentat juntament amb el de la falla infantil que firmarà el tàndem artístic Ceballos & Sanabria.

També et pot interessar

stats