Cinema Jove recupera les projeccions presencials amb un centenar d’audiovisuals

Els curts valencians cobren protagonisme en les seccions oficials del certamen, que començarà el dia 18

El director de Cinema Jove, Carlos Madrid, en el plató de 'Les notícies del matí'
El director de Cinema Jove, Carlos Madrid, en el plató de 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Vora un centenar de produccions cinematogràfiques podran veure’s a València a partir del dia 18, dins del festival Cinema Jove. L’edició d’enguany, tot i estar condicionada per la pandèmia en aspectes com la limitació de l’aforament al 75% o la impossibilitat de rebre presencialment alguns cineastes estrangers, comença “amb una gran expectació”, com ha reconegut el seu director, Carlos Madrid, en Les notícies del matí.  

El secret? “Una programació variada, una línia de produccions fetes pels joves i pensades per ells i molts cicles per al públic general i també per a l’específic”, segons ha exposat el responsable d’aquest certamen que té tres seccions oficials, dedicades als llargmetratges, els curtmetratges i les sèries web. 

A més d’aquestes seccions, també hi haurà un cicle dedicat al jove Godard, un més al deus de l'anime, un dedicat a les produccions fetes pels adolescents dels instituts, el cicle High School, i per últim un dedicat a València com a capital del disseny. 

El cineasta valencià García Berlanga, del quan se celebra l'any Berlanga aquest 2021, també tindrà presència al festival d’aquest 2021 a través de la projecció de quatre dels seus curts quan era estudiant. Madrid ha explicat que es projectarà quatre curts d’aquest director, en què podrà veure’s l’etapa “més lliure, la dels seus inicis, quan feia un cine més independent”.  

Més enllà d’aquest cineasta valencià de referència, les produccions valencianes actuals també cobren protagonisme al festival. El director de Cinema Jove, durant la seua intervenció en Les notícies del matí, ha explicat que hi haurà diversos curts valencians dins de la secció oficial. En referència als audiovisuals valencians, Madrid ha destacat el nivell que tenen, dignes de competir amb la resta de treballs. 

Quant a la presència de produccions internacionals, el director del certamen ha destacat els curts de França i Polònia, així com les cintes del Brasil, en la categoria de llargmetratges. 

Altre dels guardons que aportarà caràcter valencià al festival d’enguany serà el que anualment atorga aquest certamen a una jove promesa, que recaurà en l’actriu valenciana Paula Usero, “una actriu tot terreny, que ha treballant en pel·lícules, sèries, sèries web i que desperta un gran interés entre els aficionats al cine”. 

Carlos Madrid ha afirmat que els organitzadors del festival estan “realment sorpresos” pel “fenomen fan” que ha despertat Usero. Des què es va anunciar la concessió del premi a l'actriu, s’han interessat per la seua presència en el festival nombrosos seguidors, alguns dels quals del Japó o de Llatinoamèrica”. Així mateix, el responsable de Cinema Jove ha destacat que l’actriu presentarà, en exclusiva, un curt dins d’aquest certamen. 

També et pot interessar

stats