Naix la ruta per la València de Berlanga

L'Ajuntament de València i la Fundació Visit València han posat en marxa una ruta guiada per la València que va viure el director de cinema valencià Luis García Berlanga

Naix la ruta per la València de Berlanga

La plaça de l'Ajuntament, les cafeteries del carrer Ribera o del passeig de Russafa, són alguns dels llocs que visiten els turistes i residents que participen de la nova ruta guiada pel centre de la ciutat de València impulsada per l'Ajuntament i la Fundació Visit València per a commemorar el centenari del naixement del cineasta valencià Luís García Berlanga.

La ruta convida a conéixer i a descobrir els punts que més van influir en l'evolució vital i en el treball del director de cinema. Una manera d'acostar-se a la seua biografia i a la seua obra a través dels llocs que Berlanga freqüentava durant el temps que va viure a la ciutat on va nàixer. El recorregut mostra la vinculació del director amb espais que posteriorment inspirarien la seua filmografia.

El recorregut, que comença a la plaça de l'Ajuntament, repassa la relació que tenia amb les Falles, el món dels bous, la gastronomia..., i descriu el passat familiar de Berlanga, molt vinculat a Ciutat Vella, des del seu pas per l'escola dels Jesuïtes, i una formació acadèmica en Dret i Filosofia i Lletres, que no va acabar, fins al descobriment del cine a la sala Rialto i la marxa cap a Madrid l'any 1944.

La visita serveix per a conéixer com València, i el caràcter dels valencians, van influir en la seua obra, i evoca la importància dels cines, els cafés i les tertúlies en la seua visió del món i de la societat.

També et pot interessar

stats