València serà la Capital Mundial del Disseny el 2022

L'Organització Mundial del Disseny ha comunicat la notícia des del Canadà aquesta vesprada.

VÍDEO | València serà la Capital Mundial del Disseny el 2022

València ha arribat a la meta i ha guanyat:  serà la Capital Mundial del Disseny l'any 2022. La delegació valenciana, encapçalada pels directors de la candidatura València Capital del Disseny, Xavi Calvo i Pau Rausell, l'alcalde de València, Joan Ribó i el conseller d'Economia, Rafa Climent, ha rebut la notícia des de la seu de l'Organització Mundial del Disseny, al Canadà, amb alegria.

 

L'altra finalista era la ciutat índia de Bangalore, una candidata emergent en qüestió de disseny i amb gran potencial econòmic. Però, finalment, València ha obtingut la capitalitat del disseny d'ací a tres anys.

Xavier Calvo, codirector de la candidatura, ha explicat que "ara és quan toca demostrar que serem capital mundial del disseny. Suposarà un gran valor al voltant de la cultura perquè ara València té el segell oficial de ser una capital del disseny en l'àmbit mundial i cal demostrar que ho hem treballat, sobretot les últimes tres dècades, que s'ha lluitat molt per professionalitzar el disseny i ara és moment de demostrar-li-ho al món".

Per davant queda preparar-se fins al 2022, amb un programa que connecte amb la ciutadania i tant l'Ajuntament de València com la Generalitat ja han anunciat subvencions, al llarg dels pròxims tres anys, de quatre milions d'euros per a desenvolupar el projecte i fer de València una ciutat més creativa, dinàmica i innovadora. 

De fet, el codirector de la candidatura, Pau Rausell preveu que amb este nomenament, "el 2022, la gent sentirà la paraula disseny, compartirà els conceptes al voltant del disseny. Desitgem ser, a curt termini, un efecte de transformació social i a llarg termini, inclús, ser una palanca de canvi sistèmic".

També et pot interessar

stats