El Centre d'Art Hortensia Herrero de València supera els 100.000 visitants en només cinc mesos

Els assistents destaquen la col·lecció d’art contemporani, que inclou més d’un centenar d’obres, i la restauració de l'antic Palau Valeriola

Imatge d'arxiu del Centre d'Art Hortensia Herrero
Imatge d'arxiu del Centre d'Art Hortensia Herrero / Biel Aliño (Efe)

El Centre d'Art Hortensia Herrero de València (CAHH) ha rebut més de 100.000 visitants des de la seua obertura, el passat 11 de novembre, i s'ha convertit en una de les novetats culturals més destacades de la ciutat. La xifra redona de visitants s'ha aconseguit este dijous, a les 13:30 hores, amb l'entrada d'Eleonora i Àsia, dues germanes de Bologna (Itàlia) que es troben de turisme a la ciutat, a les quals s'ha entregat com a obsequi un lot d'articles, entre ells el catàleg de la col·lecció, segons informa el centre d'art.

Els visitants, uns 800 diaris, destaquen la restauració de l'antic Palau Valeriola —feta per l'estudi ERRA arquitectura—, la col·lecció d'art contemporani amb grans noms o la rellevància històrica de l'espai, on es poden admirar restes arqueològiques com un tram del circ romà o un carreró de l'antiga jueria.

Respecte a la col·lecció, inclou més d’un centenar d’obres de prop de 50 artistes, entre ells Andreas Gursky, Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Anish Kapoor, Mat Collishaw, Cristina Iglesias, Manolo Valdés, Michal Rovner, Ann Veronica Janssens, Eduardo Chillida o Tony Cragg.

Al costat d'ells, artistes valencians com Juan Genovés, Andreu Alfaro, Antonio Girbés, Miquel Navarro i Elena del Rivero, que conviuen amb uns altres de renom internacional com David Hockney, El Anatsui i Peter Halley, o els espanyols Miquel Barceló, Blanca Muñoz, Julio González, Antonio Girbés, Juan Genovés o Joan Miró. El CAHH, situat en ple centre històric de la ciutat, ofereix 3.500 metres quadrats expositius i acull una selecció de la col·lecció privada d'Hortensia Herrero, la impulsora d'este projecte.

També et pot interessar

stats