Catorze produccions valencianes es projecten al Festival de Cinema de Màlaga

La Comunitat Valenciana és l’autonomia convidada a la primera edició de "Territori Espanya", una jornada de promoció internacional de l’audiovisual valencià al Mafiz

'Llenos de gracia’, del valencià Roberto Bueso, serà la pel·lícula de cloenda fora de concurs del 25é Festival de Málaga
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de març 2022 - 13:39 Actualitzat: 25 de març 2022 - 16:55

L’audiovisual valencià està representat amb catorze produccions que es podran veure en les diverses seccions del Festival de Màlaga d'enguany. Dels onze llargmetratges amb participació valenciana que es presenten, nou són de ficció i dos són documentals. En l’apartat de curtmetratges s'han seleccionat un curt de ficció, un documental i un d’animació.

El Festival de Màlaga se celebra del 18 al 27 de març i ha triat com a pel·lícula de clausura fora de competició Llenos de gracia (2022), segon llargmetratge del valencià Roberto Bueso, coproduït pel castellonenc Fernando Bovaira per a Misent Produccions i amb ajudes a la producció de l’IVC. També dins de la secció oficial fora de concurs es projecta Alcarràs (2022), dirigida per Carla Simón i produïda per la valenciana María Zamora per a Elastica Films. La pel·lícula va obtindre l’Os d’Or en la passada edició de la Berlinale.

En la secció oficial de llargmetratges a competició figuren Mi vacío y yo (2022), tercera pel·lícula del valencià Adrián Silvestre; i The Gigantes (2021), segon llargmetratge de la valenciana Beatriz Sanchís, que s'ha rodat i produït entre Mèxic i els Estats Units.

Presentació del llargmetratge 'The Gigantes' de la valenciana Beatriz Sanchís que competeix en Secció Oficial
Presentació del llargmetratge 'The Gigantes' de la valenciana Beatriz Sanchís que competeix en Secció Oficial / Festival de Màlaga

També en la secció oficial a concurs es projecta Nosaltres no ens matarem amb pistoles (2022), dirigida per Maria Ripoll i coproduïda per la valenciana Lina Badenes per a Turanga Films. Rodada entre Quartell i Almenara, la pel·lícula compta amb ajudes a la producció de l’IVC, està escrita pels valencians Víctor Sánchez i Antonio Escámez i és l’adaptació de l’obra teatral homònima de Víctor Sánchez, guanyadora del Premi Max a millor autoria revelació 2016.

Dins de les projeccions especials fora de concurs de la secció oficial figura Camera Café, la película (2022), dirigida per Ernesto Sevilla i protagonitzada i coproduïda pel valencià Arturo Valls per a Pólvora Films. També es projecta Toscana (2022), escrita i dirigida per l’alcoià Pau Durà i coproduïda per Carles Pastor per a La Gaia Audiovisuals. Toscana compta amb les ajudes a la producció de l’IVC.

Presentació de 'Cámara café, la película', dirigida per Ernesto Sevilla i protagonitzada i coproduida per Arturo Valls
Presentació de 'Cámara café, la película', dirigida per Ernesto Sevilla i protagonitzada i coproduida per Arturo Valls / ALEXZEA

En la secció oficial de ZonaZine competeix Una película póstuma (2022), l’últim llargmetratge de ficció escrit i dirigit pel valencià Sigfrid Monleón i produït per Las Malas Compañías. Dins de la secció oficial de llargmetratges documentals fora de concurs també és present Sigfrid Monleón, que escriu i dirigeix Mario Camus según el cine (2022), una producció d’Ariane Films i Trueba & Trueba Producciones sobre la vida i l’obra del cineasta càntabre recentment mort.

Presentació del llargmetratge 'Una película póstuma' del valencià Sigfrid Monleón
Presentació del llargmetratge 'Una película póstuma' del valencià Sigfrid Monleón / ELOY MUNOZ REYES

En l’apartat de llargmetratges de la secció Afirmant els drets de les dones es projecta el documental Las cartas perdidas (la prisión y el exilio de las mujeres republicanas) (2021), dirigida per la valenciana Amparo Climent i coproduïda per Giovanna Ribes per a Tarannà Films.

Dins de les projeccions per a professionals del Mafiz, es presenta En temporada baja (2022), una comèdia dirigida pel valencià David Marqués, produïda per Paloma Mora per a TV ON. En temporada baja compta amb les ajudes a la producció de l’IVC.

En la secció oficial de Cinema Cuina s'ha seleccionat el curt documental de 26 minuts La esencia sostenible dels alacantins Manuel Sánchez Martín i Vicente Seva, que repassa la trajectòria culinària de la xef María José San Román.

Finalment, en la secció oficial de curtmetratges figura Purasangre, cinqué curt escrit i dirigit pel valencià César Tormo. En la secció oficial d'Animazine es presenta el curt d’animació La veu i el vent, de l’animadora d’Oliva Teresa Pérez Girau. Aquest curt d’animació té ajudes a la producció de l’IVC.

També et pot interessar

stats