La burra, l’os, el paracaigudes de 'Top Gun' i les altres anècdotes de la gala dels Oscars

La nota més emotiva la van posar John Travolta donant pas als actors que han faltat, entre ells Olivia Newton-John, o la dedicatòria de Ke Huy Quan i Jamie Lee Curtis als pares

L'actriu Elizabeth Banks va lliurar l'estatueta, junt a l'os, als millors efectes especials
L'actriu Elizabeth Banks va lliurar l'estatueta, al costat de l'os, als millors efectes especials / Carlos Barria (Reuters)

Una burra, algú disfressat d'os que espantava l'activista pakistanesa Malala Yousafzai o el paracaigudes a l’estil Top Gun amb el qual va entrar el presentador, Jimmy Kimmel. Són algunes de les imatges més cridaneres que deixa la cerimònia dels Oscars, que han coronat la producció Tot a la vegada a tot arreu com a vencedora absoluta de la nit.

El presentador de la gala, Jimmy Kimmel, va entrar al Teatre Dolby de Los Angeles, fent l'ullet a una de les cintes nominades Top Gun: Maverick, i també a un dels grans absents: Tom Cruise.

Una de les pitjors escenes que es recorden dels premis més prestigiosos de l’àmbit cinematogràfic, la galtada que Will Smith li va pegar al còmic Chris Rock en la passada edició dels Premis Oscar, també es va colar en diverses ocasions en la gala. Jimmy Kimmel li va dedicar un parell d’acudits.

Lady Gaga va ser una de les artistes que més va cridar l’atenció durant la nit. Després de posar en la catifa amb un Versace negre de transparències, va oferir a l'escenari una interpretació de la cançó principal de Top Gun: Maverick desmaquillada i vestida amb uns vaquers esgarrats i una samarreta negra.

A pesar que aquesta edició hi havia molts nominats novençans, també hi va haver moments de record i nostàlgia, com el protagonitzat per Hugh Grant i Andie MacDowell, una de les parelles més icòniques del cinema dels noranta, que va protagonitzar Quatre bodes i un funeral, i que va lliurar un dels premis.

John Travolta també va donar pas a un dels moments més emotius de la nit. Va presentar el vídeo que recordava les figures de la pantalla gran que han faltat i entre les quals estava la seua eterna parella en Grease, Olivia Newton-John.

A l’escenari del Teatre Dolby no sols van pujar actors i professionals de l’àmbit cinematogràfic. També va pujar un dels personatges més tendres d’Almas en pena de Inisherin, la burra Jenny, que va aparéixer amb un llaç roig al coll.

A més de Jenny, en la gala també es va colar un os gegant, encara que aquesta vegada era algú disfressat per a fer referència a la polèmica pel·lícula Cocaine Bear. L’os va ajudar l'actriu Elizabeth Banks a entregar l’Oscar als millors efectes especials.

Record per als pares

Pel que fa a les declaracions més cridaneres, l’actor Ke Huy Quan va recordar sa mare entre llàgrimes: "Mamà, he guanyat un Oscar", va dir en recollir l’estatueta.

Unes manifestacions semblants va pronunciar Jamie Lee Curtis, qui va recordar els seus pares ja morts, els actors Janet Leigh i Tony Curtis, dues estreles nominades que mai van guanyar un Oscar. Jamie Lee Curtis va mirar cap amunt, com si es dirigira a ells, i va cridar: "He guanyat un Oscar".

També et pot interessar

stats