Will Smith demana perdó després de la bufetada dels Oscars: "El meu comportament va ser inacceptable"

L'actor es disculpa amb l'humorista Chris Rock poc després que l'Acadèmia de Hollywood obrira una investigació per a estudiar possibles accions contra ell

L'actor Will Smith posa amb l'Oscar durant la festa de Vanity Fair, després de la gala
L'actor Will Smith posa amb l'Oscar durant la festa de Vanity Fair, després de la gala / Danny Moloshok (Reuters)

L'actor Will Smith, protagonista indubtable de la gala dels Oscars de 2022 per haver donat una galtada a l'humorista Chris Rock després que ell fera una broma de mal gust sobre la seua dona durant la cerimònia, s'ha disculpat amb l'afectat. Un perdó que arriba quasi 24 hores després dels fets, en un missatge publicat a través de les xarxes socials, després que l'Acadèmia de Hollywood diguera que podria prendre mesures contra l'intèrpret, que al poc dels fets guanyava el premi a millor actor.

"El meu comportament en els Oscars d'anit va ser inacceptable i inexcusable", assegura Smith en una publicació d'Instagram en què destaca que la violència és "verinosa" i "destructiva" en totes les seues formes. I admet que els acudits a les seues expenses "són part del seu treball". "Però una broma sobre la condició mèdica de Jada [la seua dona] va ser massa per a mi i vaig reaccionar emocionalment", argumenta. "M'agradaria disculpar-me públicament amb tu, Chris. Vaig estar fora de lloc i em vaig equivocar", conclou l'actor.

En la cerimònia, Rock va pujar a l'escenari del Teatre Dolby per a presentar l'Oscar al millor documental i va bromejar sobre el cap rapat de Jada Pinkett-Smith, qui ha reconegut públicament que pateix alopècia, en comparar-la amb la tinenta O'Neil de la pel·lícula de Ridley Scott. Després que ella tancara breument els ulls en un gest de fàstic, el marit es va alçar del seient i va pujar a l'escenari per a propinar-li una galtada al comediant. "Lleva el nom de la meua esposa de la teua puta boca", li va escridassar Smith, enmig d'un desconcert generalitzat. La frase va ser censurada en l'emissió televisada per als Estats Units, però es va sentir perfectament en altres parts del món.

"Estic avergonyit i les meues accions no són indicatives de l'home que vull ser. No hi ha lloc per a la violència en un món d'amor i bondat", apunta Smith en el comunicat de disculpa. El protagonista d'El método Williams també demana perdó a l'Acadèmia, als productors de la gala, als assistents i a l'audiència de tot el món.

Les paraules de Will Smith arriben hores després que l'Acadèmia de Hollywood haja obert una investigació per a estudiar possibles accions contra l'actor. "L'Acadèmia condemna les accions del senyor Smith en la gala d'anit. Comencem oficialment una revisió formal de l'incident i explorarem més accions i conseqüències d'acord amb els nostres estatuts, normes de conducta i la llei de Califòrnia", apuntava aquest dilluns en un comunicat.

Els castics que considera la institució per a l'artista van des de la suspensió de l'Acadèmia, immediata o temporal, a una reprimenda. O fins i tot la retirada del premi que va guanyar diumenge. El discurs d'agraïment que va donar Smith quan el va arreplegar, en el qual es defensava com a "protector" de la seua família i afirmava que "l'amor porta a fer bogeries", ha sigut molt criticat per part del públic. Assenyalaven que aquells comentaris eren propis d'una relació tòxica i que Jada podia defensar-se per si mateixa davant una broma de mal gust.

També et pot interessar

stats