Blanca Paloma, preparada per a fer història a Liverpool

L’artista de l’Altet representarà Espanya aquest dissabte en el Festival d’Eurovisió

Actuació de Blanca Paloma en la final d'Eurovisió
Actuació de Blanca Paloma en la final d'Eurovisió / Phil Noble (Efe)
12 de maig 2023 - 20:19

La pedania il·licitana de l’Altet, la ciutat d’Elx, la Comunitat Valenciana i tot Espanya ja són l’hàbitat natural dels “colomets”, nom amb què s’autodenominen els i les fans de Blanca Paloma. Després d'aconseguir la victòria en l'última edició del Benidorm Fest, l’artista vol repetir la fita aquest dissabte a Liverpool, ciutat que enguany acull Eurovisió.

Eaea, la cançó de bressol d’inspiració lorquiana, arribarà a una audiència global després de mesos de preparació. Aquesta proposta fusiona el flamenc amb sons electrònics i ret homenatge a les arrels sevillanes de la “iaia Carmen”. Ara per ara, es troba entre les favorites tant d’eurofans com de veus expertes i té com a principals adversaris la sueca Loreen i el finlandés Käärijä. 

La primera va guanyar aquest festival el 2012 amb l'emblemàtic Euphoria. Si Tattoo convenç jurat i audiència, Loreen podria convertir-se en la primera dona amb dues victòries i el seu país empataria amb Irlanda com la gran potència eurovisiva amb set triomfs en total.

“It's crazy, it's party" (És boig, és festa). Així defineix Käärijä Cha cha cha, una cançó íntegrament en finés, moguda i encomanadissa. Es preveu que aquesta proposta funcione especialment bé entre el públic jove, però que no guanye el suport de les veus expertes dels jurats professionals. 

Pel que fa a l’orde d’actuació, Blanca Paloma serà la huitena, just abans que Loreen. El número 13 serà Käärijä, que tancarà la primera meitat de les actuacions. Es pronostica una final d’infart de què estaran pendents milions de persones.

De fet, per primera vegada en la història del festival la votació popular no estarà restringida a Europa i a Austràlia. Així, la ciutadania de països com els de Llatinoamèrica podran donar suport als seus artistes favorits. Aquests sufragis comptaran al final com una única circumscripció, "la resta del món", que sumarà els seus punts als que reparteixen els altres països que són part del festival.

També et pot interessar

stats