La batalla de confeti posa el colofó a l’Anunci del Sexenni a Morella

La festa, que ha aplegat més de 20.000 visitants, anuncia l’esperat 55é Sexenni 

Enguany, 40 tones de confeti ompliran de color els carrers de Morella
Enguany, 40 tones de confeti ompliran de color els carrers de Morella / GVA
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 d'agost 2023 - 06:30 Actualitzat: 27 d'agost 2023 - 19:57

Morella (Ports) ha celebrat aquest diumenge les festes de l’Anunci que, com el seu nom indica, informa del començament de l’any sexennal, que l’any vinent celebrarà la seua 55a edició. Aquesta vesprada ha tingut lloc l’acte més esperat per tot el poble, la gran batalla de confeti, que s'ha retransmés en directe a través d'À Punt.

Més de 1.500 persones han participat en aquesta multitudinària desfilada de disfresses en què unes quaranta tones de confeti han omplert de color la ciutat, que ja va iniciar aquest divendres els actes festius amb l’entrada de les carrosses.

Un dels principals canvis introduïts enguany ha sigut el trasllat de l’acte del pregó, que se celebrava com a acte previ a la batalla de confeti i la desfilada de disfresses, del diumenge al dissabte, dia en què també han tingut lloc la resta d’actes institucionals i religiosos de la festa.

Els 43 grups participants s'han traslladat des de la plaça de Colom fins a la plaça de Sant Miquel, on han pujat a les carrosses, les altres grans protagonistes de l’Anunci, i ha començat així la festa del confeti.

Els tallers morellans s’han encarregat en els últims mesos d’enllestir les carrosses que han lluït en la desfilada. Un procés artesà amb què es creen autèntics tapissos amb diferents tècniques, com el pessigat, la de fulleta o el paper rissat.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha afirmat aquest dissabte als micròfons d’À Punt que en la festa d'enguany es preveu la participació de “més de 20.000 visitants, el que suposa multiplicar la població de Morella per huit”. Una xifra que se suma a la gran afluència de turistes que rep la ciutat en aquestes dates.

Aquesta festa, conjuntament amb el Sexenni, està declarada manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial d’Espanya, festa d’interés turístic nacional i bé d'interés cultural immaterial.

També et pot interessar

stats