Morella bull amb els preparatius per a l'Anunci del Sexenni

A partir d'aquest divendres el cap de comarca dels Ports, d'uns 2.400 habitants, espera 20.000 visitants

Un aparador ple de confeti a Morella pocs dies abans de l'Anunci del Sexenni / À Punt NTC

Morella apura les hores per a tindre-ho tot a punt per a l'esdeveniment més important de l'any. Aquest divendres comencen tres dies de festa gran amb el Pregó, que anunciarà l'inici del Sexenni amb la gran batalla de confeti com a acte central. Una festa en què participen més de 1.500 persones i a la qual s'esperen més de 20.000 visitats. 

El poble de Morella bull ja amb els preparatius de l'Anunci del 55é Sexenni. I no debades, en poc més de 72 hores la capital dels Ports multiplicarà la població. "A Morella som 2.400 veïns i n'esperem 20.000", recorda l'alcalde del municipi, Bernabé Sangüesa.

L'Anunci de Morella és un potent dinamitzador turístic per a tota la comarca dels Ports. Tant els hotels com els establiments de turisme rural tenen ho tot reservat des del mes de setembre i atendre tanta gent implica molt d'esforç i organització. No solament el comerç es prepara per a les festes grans, l'anunci és una festa multitudinària que involucra els veïns de Morella, que aquests dies reben també a casa amics i familiars. 

El privilegi d'assumir la responsabilitat del Pregó, dissabte, recau en el jove historiador Daniel Diago. "Ho tenim quasi tot enllestit", assegura.

Diumenge a la vesprada una explosió de color envairà els carrers de Morella. Un total de quaranta espectaculars carrosses confeccionades de manera artesanal, pel centre de la ciutat, on es llançaran 40 tones de confeti. És un dels actes més vibrants i vistosos de les festes, però també el que més esforços necessita.

L'Anunci està declarat manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial d'Espanya.

També et pot interessar

stats