Morella prepara les carrosses de l'Anunci del 55é Sexenni

Les colles dediquen aquesta setmana a preparar les carrosses quan falta un mes per a la festa

Una dona prepara una de les carrosses per a l'Anunci del 55é Sexenni de Morella / À Punt NTC

La ciutat de Morella (Ports) prepara la celebració de l'Anunci del 55 Sexenni, una festa que tindrà lloc el 27 d'agost, just d'ací a un mes, i que se celebra cada sis anys. Les colles dediquen aquestes setmanes per a enllestir les carrosses als tallers. En total, 41 carrosses ben lluïdores que mostraran al veïnat el treball de tot un any.

Els tallers morellans s'encarreguen de tot el procés: disseny, construcció i ara, quan falta un mes, els últims retocs. Un procés totalment artesà en què predominen el paper i la cola i amb diferents tècniques: de fulleta, pessigat o el tradicional paper arrissat. Amb aquesta tècnica es creen autèntics tapissos que proporcionen una textura i color dignes d'obres d’art.

L'alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, exemplifica l'orgull de la ciutat: "És una tècnica molt especial que porta moltíssima faena". En alguns casos fins i tot s'han hagut de fer maniobres amb cordes per a arribar a totes les parts de la carrossa i poder adornar-la bé.

No falta a la celebració el confeti. Els tallers ja en guarden tot un arsenal. El pròxim 27 d’agost tones i tones n'inundaran els carrers en la gran batalla de confeti, al ritme de la música, mentre desfilen les 41 carrosses.

L'Anunci de Morella és una festa declarada manifestació representativa del patrimoni cultural d’Espanya, festa d’interés turístic nacional i bé d'interés cultural immaterial que compta amb artesania, tradició i tones de confeti.

També et pot interessar

stats