Arranca el 20é Festival de Cinema d’Alacant amb un homenatge a Amenábar

À Punt és el mitjà oficial del certamen i oferirà en directe pel web les gales d'inauguració i cloenda

Roda de premsa prèvia a la inauguració oficial del Festival Internacional de Cinema d'Alacant
Roda de premsa prèvia a la inauguració oficial del Festival Internacional de Cinema d'Alacant / Cristina Mariscal (@FestivalCineALC)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 de juny 2023 - 08:27 Actualitzat: 21 de juny 2023 - 11:26

El Festival Internacional de Cine d'Alacant, que comença aquest dissabte i s'allargarà fins al 10 de juny, celebra el vinté aniversari amb una edició especial que retrà homenatge al director Alejandro Amenábar, quan es compleixen vint anys del seu film Mar Adentro, i als actors Karra Elejalde i Nathalie Poza. 

Enguany, set pel·lícules competiran en la secció oficial, cinc de les quals són òperes primes. Les cintes que competiran per la Tessel·la d’Or són Amigos hasta la muerte, de Javier Veiga; Tregua(s), de Mario Hernández; Capaz o incapaz, d’Oliver Reaza; Nato 0. El origen del mal, de Gonzalo Crespo; Quatre Raons, de Pedro Pérez Rosado, i Quan no acaba la nit, d'Óscar Montón.

Juntament amb la secció oficial, un centenar de curtmetratges es projectaran en les diferents seccions del festival: la de ficció nacional, amb díhuit propostes; ficció internacional, amb dotze; una desena de curts del Mediterrani; una altra de films de temàtica LGTBIQ+; dotze curtmetratges d’animació; dotze curts documentals, i la secció Alacant Cinema, que comptarà amb 28 propostes centrades en el talent local. 

En aquesta edició, el cineasta Alejandro Amenábar serà guardonat amb el Premi Lucentum, que arreplegarà personalment en la gala inaugural d’aquest dissabte al Teatre Principal d'Alacant, com a reconeixement a la seua trajectòria. 

El certamen acollirà una retrospectiva del director en què es projectarà tota la seua filmografia, que es compon de les pel·lícules Tesis, Abre los ojos, Los otros, Mar adentro, Ágora, Regresión i Mientras dure la guerra. El cicle, però, ha començat aquest divendres, coincidint amb el 20é aniversari de Mar adentro, i a la presentació del qual han acudir Amenábar i l'actriu madrilenya Belén Rueda, una de les protagonistes del film.

Per la seua banda, l’actor basc Karra Elejalde, amb una trajectòria cinematogràfica de més de tres dècades, rebrà el Premi d’Honor i Nathalie Poza el Premi Ciutat d’Alacant. Tots dos van participar en la cinta d’Amenábar Mientras dure la guerra.

El festival inclou a més la cinquena edició del laboratori de propostes i presentació de projectes de ficció, amb taules redones i presentació i anàlisi de projectes, generant un punt de trobada de la indústria. 

La moda, Itàlia i el Passeig de les Estreles com a novetats del festival

Una de les novetats del festival és la secció Fashion Cinema, creada amb l'objectiu de posar en valor el treball dels dissenyadors i dissenyadores de vestuari cinematogràfic. En aquesta secció s'inclourà la projecció d'un cicle de films de moda, que destaquen pel seu vestuari, conferències i trobades amb el públic que tindran lloc en el Museu d'Art Contemporani d'Alacant.

El país convidat enguany serà Itàlia i es projectaran pel·lícules emblemàtiques d'aquest país i de curtmetratges del festival Roma Film Corto.

Finalment, s'inaugurarà a Alacant el Passeig de les Estreles, amb cinc parades inicials en les quals s'homenatjarà a Fernando Colomo, Fele Martínez, Antonia Sant Joan, Alejandro Amenábar i Belen Rueda, personalitats del seté art que estaran presents durant el festival.

À Punt, mitjà oficial

À Punt és, per quart any consecutiu, mitjà oficial del Festival de Cinema d'Alacant, i realitzarà un ampli desplegament informatiu i donarà cobertura a aquest certamen cinematogràfic a través de tots els canals. A més, es retransmetran en directe a través del nostre web les gales d'inauguració i clausura, els dies 3 i 10 de juny a les 20 hores.

El festival comptarà enguany amb produccions en les quals col·labora À Punt. Es tracta dels llargmetratges a concurs Quan no acabe la nit i Quatre raons i la pel·lícula convidada Hércules, 100 años de un mito.

També et pot interessar

stats