Aquests són els municipis que planten falles el Nou d’Octubre

El Gremi d’Artistes Fallers ha rebut 600.000 euros en ajudes de la Diputació de València per a ajudar a recuperar el sector

Falles d'Alaquàs durant la plantà d'octubre del 2021 / À Punt NTC

Aquest dissabte diversos municipis valencians viuen la primera plantà fallera d’un Nou d’Octubre i aprofitant el pont fins al 12 d’octubre. 

La Diputació de València i el Gremi d'Artistes Fallers són els encarregats de dur a terme el muntatge dels monuments fallers en diversos municipis que no han tingut mai tradició fallera, amb l’objectiu d’incentivar l’economia en sectors relacionats amb la festa, com els tallers, la producció dels quals s’ha vist afectada a causa de la pandèmia.

De moment, el Gremi d’Artistes fallers ha rebut 600.000 euros de la Diputació els dos últims exercicis en el marc de les ajudes aprovades el passat juny de 2020 per a contribuir a reactivar els sectors tradicionals afectats per la pandèmia.

Tot i que fins en 57 municipis han decidit suspendre aquesta festa i esperar fins a 2022, d’altres com Alzira han decidit ajornar-les fins a aquest mes d’octubre.

Entre els municipis que han decidit celebrar les falles a l’octubre estan Benicarló (el Baix Maestrat), Borriana (la Plana Baixa), Utiel (la Plana d’Utiel-Requena), Pedralba (els Serrans), Godelleta (la Foia de Bunyol), Nàquera (el Camp del Túria), Sueca i Almussafes (la Ribera Baixa), Alzira (la Ribera Alta), Onil (l’Alcoià), Alaquàs, Aldaia i Picanya (l’Horta Sud).

També et pot interessar

stats