El Gremi d'Artistes Fallers rebrà 300.000 euros de la Diputació de València per a donar suport al sector

Es destinaran a treballs proposats pel gremi entre els quals destaca la plantà de monuments infantils en instal·lacions hospitalàries.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, amb un artista faller en una imatge d’arxiu
El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, amb un artista faller en una imatge d’arxiu / Diputació de València

La Diputació de València i el Gremi d'Artistes Fallers han arribat a un acord per a fer una sèrie de treballs que ajuden el sector a eixugar les despeses de la situació actual després de la suspensió de les Falles com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Entre els treballs que ha proposat el gremi destaca la plantà de monuments infantils en instal·lacions hospitalàries i benèfiques de cara a les Falles 2021. A més dels monuments solidaris i itinerants, també es portaran a terme altres activitats com ara tallers didàctics, visites guiades i exposicions relacionades amb el món de les Falles, carrosses per a la participació en festes i esdeveniments i treballs que contribuïsquen a la dinamització dels museus de la Diputació.

Aquest conveni, que ha d'aprovar-se en el ple ordinari del pròxim 23 de juny i compta amb una aportació de 300.000 euros, té com a principal objectiu potenciar oficis tradicionals implantats en tota la província, en un moment complicat a causa de la crisi sanitària i econòmica. D'aquesta manera, els agremiats i les agremiades podran treballar durant l'estiu en els monuments infantils solidaris que es plantaran el 2021 i que serviran igualment per a homenatjar col·lectius que han redoblat esforços durant l'estat d'alarma per a fer front a la crisi del coronavirus.

A més, i en línia amb aquest acord, durant el ple de la Diputació del 23 de juny també està previst que s'aproven altres convenis amb sectors de la província igualment afectats per la suspensió de les Falles 2020, com ara el de la pirotècnia, el de la indumentària i la floricultura.

Dona suport als artistes fallers, #RegalaUnNinot

Els artistes fallers continuen fent treballs a xicoteta escala amb la iniciativa del compte de Twitter @MalaltdeFalles a través de l'etiqueta #RegalaUnNinot. La idea és regalar un ninot, un dibuix, un quadre o una caricatura feta per un artista faller per a donar suport al gremi i ajudar-los a plantar cara a la crisi econòmica derivada de l'emergència sanitària.

També et pot interessar

stats