Amenábar rep el Premi Lucentum en la gala inaugural del Festival de Cine d'Alacant

Nathalie Poza i Karra Elejalde també van ser guardonats en una cerimònia presentada per Luis Larrodera i que va retransmetre en directe el web d'À Punt

Amenábar rep el Premi Lucentum en la gala inaugural del Festival de Cine d'Alacant / À Punt NTC

Alejandro Amenábar ha protagonitzat aquest dissabte a la nit la gala d’inauguració del Festival Internacional de Cine d'Alacant després de ser guardonat amb el Premi Lucentum en reconeixement de la seua trajectòria. L'actriu Belén Rueda, protagonista de Mar adentro, una de les pel·lícules més aclamades del director, va ser l'encarregada de lliurar-li'l, i ell, després d'agrair l'homenatge del festival, va recordar el vincle que l'uneix a la Comunitat Valenciana. "Un dels meus primers premis quan feia curtmetratges me'l van donar a Elx i això em va animar a continuar. Després els meus pares van venir a viure a Santa Pola. No acabe de veure-hi una trajectòria, no en tinc tantes, de pel·lícules”, ha afirmat el cineasta, que reconeix, però que, “amb 51 anys, supose que ja era hora acceptar un premi a la trajectòria”.

Com ja va dir anteriorment, Amenábar ha recordat després de rebre el reconeixement que vol rodar el pròxim llargmetratge a la Comunitat Valenciana. De fet, durant el matí va estar visitant les instal·lacions de la Ciutat de la Llum d’Alacant i va informar que es troba localitzant espais a la Comunitat Valenciana i, especialment, a la província d'Alacant.

L’actor Karra Elejalde i Nathalie Poza, protagonistes del seu film Mientras dure la guerra, el van acompanyar a l’escenari on van rebre el Premi d’Honor i el Premi Ciutat d’Alacant, respectivament.  La doble sorpresa de la nit va anar a càrrec de l'actriu Blanca Portillo i l'actor Dani Rovira, encarregats de lliurar-los els guardons. L'aparició de Portillo no només va emocionar la guardonada, sinó que va posar a tot el públic dret: "Fa 20 anys vaig conéixer a una estrela plena de llum, Nathalie Poza, i no conec ningú més compromés amb els seus personatges, que estan plens de contradiccions, com és ella. I ella és el meu referent”, va declarar Portillo. Elejalde, per la seua banda, es va mostrar igual de sorprés i emocionat en veure Dani Rovira, Premi Ciutat d'Alacant en la 19a edició del certamen. "No m'esperava açò, m'heu destrossat. És que vull molt a Dani. Sent una gran satisfacció i orgull, però sobretot agraïment per aquest premi. Feliços 20 anys, perquè sense aquesta mena de festivals no hi hauria cinema, sou el caldo de cultiu i sense planter no hi ha futur".

El Teatre Principal de la ciutat s'ha vestit de llarg per a acollir aquesta gala especial que celebra el vinté aniversari del certamen, coincidint amb els vint anys de l’èxit d’Amenábar Mar Adentro. Luis Larrodera va ser l’encarregat de presentar l’acte, que es va retransmetre en directe pel web d'À Punt.

L’acte va ser el tret d’eixida d'una setmana de festival amb més d’un centenar de projeccions, a banda dels set llargmetratges que competiran en la secció oficial. També hi tindrà lloc la cinquena edició del laboratori de propostes i presentació de projectes de ficció, amb taules redones i anàlisi de projectes. Toit això convertirà Alacant en un punt de trobada de la indústria.

 

També et pot interessar

stats