Alacant encara la recta final de les Fogueres convertida en un formiguer de visitants

La palmera des del Benacantil iniciarà la cremà a la mitjanit, que es farà amb el dispositiu complet. Mentrestant, la ciutat espera este dilluns un milió de visitants

Foguera Port d'Alacant
Foguera Port d'Alacant / Port d'Alacant - À Punt NTC

Alacant se situa este dilluns entre l’eufòria i la nostàlgia. L’eufòria de viure el dia gran de les Fogueres i la nostàlgia de veure en l’horitzó la fi que de la festa. Després d’un cap de setmana en què la ciutat ha quedat convertida en un formiguer de visitants i poc ha faltat perquè els hotels penjaren el cartell de “complet”, les comissions treballen en els preparatius de la Cremà. Tot i la intenció d’uns professionals indispensables en este acte, els bombers, que van arribar a anunciar mobilitzacions pel conflicte per les retribucions, finalment la Cremà es podrà celebrar amb normalitat i amb el dispositiu complet.

Malgrat que les ganes de festa són encara moltes, la gran palmera que es dispararà des del Benacantil a la mitjanit donarà el tret d’eixida a la fi de les Fogueres. Des d’eixe moment, començaran a botar-se foc els 178 monuments que han plantat les 89 comissions de la ciutat; un dels primers, l’oficial.

El dispositiu de la Cremà contempla tres grans torns per a cremar tots els monuments. El primer, a la mitjanit; el segon, a la una i mitja de la matinada; i un tercer previst a les tres de la matinada. Serà una Cremà emmarcada dins de la normalitat, almenys pel que fa al dispositiu dels bombers, els quals, a penes 48 hores abans d’este acte, anunciaven que desconvocaven les mobilitzacions.

Una reunió dissabte amb l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, va avortar la protesta. L’alcalde es comprometia a negociar un nou sistema per a establir els serveis especials de les Fogueres. Per tant, a la mitjanit hi haurà Cremà i hi haurà la tradicional banyà que tant espera el públic, que es concentra al voltant dels monuments.

Al llarg del cap de setmana, els bombers han comprovat que tots els elements que necessiten per a la Cremà estan a punt: des de la ubicació i el funcionament dels hidrants fins a les façanes, perquè les flames no posen en risc cap immoble, o els elements de la via pública, com ara fanals o cartells, que puguen complicar l'acte final de les Fogueres, com han detallat per a À Punt.

A més, els bombers també han comprovat que el nucli de la Cremà, el monument foguerer, no presente cap anomalia, com ha passat en La Ceràmica, on el risc de caiguda del remat ha obligat a establir un perímetre de seguretat per a evitar danys en els visitants. En casos com este, cal extremar les precaucions per part dels bombers.

A les dos tindrà lloc l'última de les mascletaes a la plaça dels Estels, que estarà a càrrec dels murcians de Piroctecnia Hermanos Ferrández. Ara bé, no serà l’últim dels espectacles de pólvora. Demà dimarts arranca el concurs de focs d’artifici, que s’allargarà fins al dissabte a la nit. Els espectacles es dispararan cada mitjanit a la platja de Cocó. 

També et pot interessar

stats