L’ocupació hotelera frega el 92% a Alacant en el cap de setmana gran de les Fogueres

La ciutat espera batre el rècord de visites amb 1,5 milions de persones, afavorit pel bon temps i la coincidència de la festa gran amb els dies de cap de setmana

Milers de turistes visiten Alacant durant el cap de setmana gran de Fogueres / À Punt Notícies

Alacant s’ompli en el cap de setmana gran de les Fogueres de Sant Joan. El bon temps ha acabat d’impulsar unes reserves hoteleres a la ciutat que ja freguen el 92% per a este cap de setmana que marca el tir d’eixida a l’estiu, segons l'Associació Provincial d'Hotels i Allotjaments Turístics d'Alacant (APHA).

El president d’APHA, Luis Castillo, s’ha mostrat convençut que s’assolirà el “ple tècnic”, amb una ocupació a partir del 94%, gràcies a les reserves d’última hora i al fet que enguany la festa gran de la ciutat coincideix amb els dies de cap de setmana.

Alacant, a més, espera batre el rècord de visites amb 1,5 milions de persones, segons ha afirmat l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala als micròfons d’À Punt. “El ple és absolut”, ha dit en referència a l’hostaleria i restauració, un èxit d’afluència que ha estat acompanyat “dels creuers que estan arribant al port de la ciutat”. Si es confirmen estes dades, trencaran el rècord assolit l'any passat, que va ser d'entre un i 1,2 milions d'assistents.

Les Fogueres enceten també la temporada estival a les comarques del sud, que preveuen una ocupació hotelera amb dades que ja es troben al voltant del 90% per als mesos de juliol i agost, segons la patronal hotelera Hosbec. 

Ocupació del 80% al litoral valencià i del 76% a l’interior

Els hotels del litoral valencià preveuen una ocupació mitjana pròxima al 80% per a este cap de setmana de Sant Joan, en el qual el dilluns serà un dia festiu amb caràcter retribuït i recuperable a tota la Comunitat Valenciana. Són les dades de l’enquesta realitzada per Turisme Comunitat Valenciana a una mostra representativa d'hotels, tant de litoral com d'interior, per a les nits del 21, 22 i 23 de juny. 

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assenyalat que estes dades “corroboren les bones perspectives turístiques per a este estiu”, ja que, segons ha remarcat, “es tracta del primer cap de setmana d'un estiu en el qual esperem molt bons resultats turístics”. A més, ha recordat que es tracta de “xifres provisionals, perquè solen incrementar-se amb les reserves d'última hora”.

Segons el sondeig, la Comunitat Valenciana compta amb unes reserves confirmades estimades en un 79,45% al litoral, on el percentatge més alt el registra Benidorm, que parteix amb una previsió del 83,8% de les seues places hoteleres reservades.

Per a la ciutat de València s'estima una ocupació del 79%, mentre que per a la resta del litoral de la província de València —a excepció de la capital— es preveu una ocupació del 74,4%. En el litoral de Castelló se situa en un 67,6% i el d'Alacant —a excepció de Benidorm— compta amb un 82,9% d'ocupació.

Montes ha destacat que durant este cap de setmana la ciutat d'Alacant “es converteix en el millor aparador per a mostrar la seua oferta turística, cultural i gastronòmica” i ha destacat que, a més, “en coincidir en cap de setmana, esperem molta major afluència de visitants a la ciutat per a gaudir de les nostres característiques festes”.

Quant als hotels de l'interior del nostre territori, es preveu una ocupació del 75,8% per a les nits del 22 al 24 de juny. En concret, s'estima una ocupació del 81% en el cas dels establiments de l'interior de la província de València, un 71% per als hotels d'interior de la província de Castelló, i un 68,6% d'ocupació per als de la província d'Alacant.

També et pot interessar

stats